Πιθανόν τέλος του χρόνου το εμβόλιο για κορωνοϊό

Πιθανόν τέλος του χρόνου το εμβόλιο για κορωνοϊό

Τι εκτιμά ο πρόεδρος των Ελλήνων Φαρμακοβιομηχάνων, Θεόδωρος Τρύφων

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μέχρι το τέλος του έτους.

«Μέχρι το τέλος του έτους η επιστήμη θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πανδημία με ένα κοκτέιλ φαρμάκων και πιθανότατα στο ίδιο χρονικό διάστημα να είναι διαθέσιμο το εμβόλιο», είπε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104.6 ο Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων.

«Ελάχιστες χώρες έχουν σήμερα τη δυνατότητα που έχει η Ελλάδα, να καλύψουν τις ανάγκες τους με φάρμακα που παράγονται εγχώρια. Σε αντίθεση με άλλες χώρες, δεν έχουμε ελλείψεις σε φάρμακα και οι παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα, παρά τις αντιξοότητες δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο», συμπλήρωσε.

Σε ότι αφορά στην επάρκεια της αγοράς με αντισηπτικά, ο κ. Τρύφων είπε πως σήμερα «7-8 φαρμακοβιομηχανίες εργάζονται εντατικά προκειμένου από την ερχόμενη εβδομάδα να είναι σε θέση να καλύψουν, την βασική ανάγκη για αντισηπτικά, που υπάρχει σε νοσοκομεία, σε ιατρεία και σε άλλα βασικά σημεία. Και όπως τόνισε θα το παρέχουν εντελώς δωρεάν στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να το διαχειριστεί».
 

Πηγή: iefimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ