Πλακιωτάκης: Τα έργα επέκτασης προβλήτας κρουαζιέρας έχουν όλες τις αναγκαίες εγκρίσεις

Πλακιωτάκης: Τα έργα επέκτασης προβλήτας κρουαζιέρας έχουν όλες τις αναγκαίες εγκρίσεις

Ο υπουργός επισημαίνει, στην επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Αττικής, ότι "το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιείται έχοντας όλες τις αναγκαίες αποφάσεις και εγκρίσεις που απαιτούνται"

 Τα έργα επέκτασης προβλήτας κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά έχουν όλες τις αναγκαίες αποφάσεις και εγκρίσεις που απαιτούνται, όπως αναφέρει σε επιστολή- απάντησή του προς τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός επισημαίνει, στην επιστολή του, ότι "το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιείται έχοντας όλες τις αναγκαίες αποφάσεις και εγκρίσεις που απαιτούνται", τονίζοντας πως "και ο ίδιος ο κ. Πατούλης το αναγνωρίζει, καθώς συμπεριέλαβε στην επιστολή του (28/4/2020), τις σχετικές αποφάσεις".

Ο κ. Πλακιωτάκης προσθέτει ότι είναι διαθέσιμος να οριστεί συνάντηση στην οποία θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της Αττικής και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Σημειώνεται, ότι ο περιφερειάρχης Αττικής, σε επιστολή του προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, είχε ζητήσει κοινή συνάντηση προκειμένου να συζητηθεί το θέμα για το σύνολο των έργων που περιλαμβάνονται στο master plan του ΟΛΠ ΑΕ, αλλά και γενικότερα ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη της Αττικής.

Κεντρικό θέμα της επιστολής ήταν η εκτέλεση των εργασιών επέκτασης του λιμένα κρουαζιέρας στον Πειραιά και η δυνατότητα διερεύνησης της αναστολής των έργων μέχρι την έκδοση, από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του ΥΠΕΚΑ, της απόφασης έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Στην επιστολή, ο κ. Πατούλης αναφερόταν στην αδυναμία γνωμοδότησης του Περιφερειακού Συμβουλίου επί της μελέτης ανανέωσης των Περιβαλλοντικών Όρων που υποβλήθηκε από τον ΟΛΠ ΑΕ, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ