Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από τη Βουλγαρία γέμισαν τη Βόρεια Ελλάδα

Στο μικροσκόπιο τα έγγραφα Ελλήνων που υποστηρίζουν ότι εμβολιάστηκαν στο εξωτερικό

Φάμπρικα με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού έχουν στήσει στη Βουλγαρία με τους ενδιαφερόμενους να λαμβάνουν το σχετικό έγγραφο, πληρώνοντας το αντίτιμο των 300 ευρώ.

Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αποκαλύπτοντας ότι ενδιαφερόμενοι προέρχονται και από την Βόρεια Ελλάδα. Για τον τρόπο που δρουν οι Βούλγαροι απατεώνες και διαθέτουν fake πιστοποιητικά εμβολιασμού στην ελληνική αγορά μίλησε άνθρωπος του παράνομου κυκλώματος που μίλησε στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Νίας Αβδελλή, με μόλις 300 ευρώ και μια ολιγόωρη επίσκεψη στη Σόφια, μπορεί κάποιος να προμηθευτεί Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού προκειμένου να ξεφύγει από τα μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους.

Οι ελληνικές αρχές έχουν γνώση επί του θέματος και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι αρμόδιοι έχουν ήδη βάλει στο μικροσκόπιο εμβολιασμούς Ελλήνων (μονίμων κάτοικων της χώρας μας), που εμφανίζονται να έχουν γίνει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της πρόσφατης τροπολογίας του υπουργείου Υγείας, υπάρχει σχετική πρόβλεψη για σοβαρές ποινικές και οικονομικές κυρώσεις απέναντι σε παράνομες πράξεις που σχετίζονται με τα τεστ και τα εμβόλια.

Την ίδια ώρα σε Βουλγαρία και Ρουμανία υπάρχουν εκτενή ρεπορτάζ για τους fake εμβολιασμούς για το πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να προμηθευτεί πλαστό πιστοποιητικό. Σύμφωνα με καταγγελίες, γιατροί αναφέρουν ότι ασθενείς παραδέχονται ότι έχουν λάβει πλαστό πιστοποιητικό.

 

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από τη Βουλγαρία γέμισαν τη Βόρεια Ελλάδα -Έναντι 300 ευρώ

 

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από τη Βουλγαρία γέμισαν τη Βόρεια Ελλάδα -Έναντι 300 ευρώ

 

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από τη Βουλγαρία γέμισαν τη Βόρεια Ελλάδα -Έναντι 300 ευρώ

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο μεταβατικός υπουργός Υγείας, Στόιτσο Κατσάροφ, εκτός του υπογράμμισε ότι το σύστημα υγείας ασφυκτιά, τόνισε ότι ελέγχονται αναφορές για πλαστά πιστοποιητικά. Παράλληλα, οι δικαστικές αρχές της χώρας είχαν ξεκινήσει έρευνα σε συνεργασία με τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών, εξετάζοντας κάθε καταγγελία παράνομης έκδοσης.

Την ανησυχία του για το ζήτημα εξέφρασε και ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Πέταρ Βιτάνοφ. «Ο αριθμός των μολυσμένων μετά τον "υποτιθέμενο" εμβολιασμό στη Βουλγαρία είναι πολύ μεγαλύτερος από ό,τι σε άλλες χώρες. Αυτό υποδηλώνει αυτόματα πως κάτι συμβαίνει εδώ, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση το εμβόλιο να είναι αποτελεσματικό στη Γερμανία ή την Ιταλία και όχι στη Βουλγαρία. Αυτό υποδηλώνει και είναι απόδειξη ότι τα πλαστά πιστοποιητικά χρησιμοποιούνται εδώ», είπε.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ