Ποια πανηγύρια θα «χτυπήσει» το απαγορευτικό ως τα τέλη Ιουλίου

Ποια πανηγύρια θα «χτυπήσει» το απαγορευτικό ως τα τέλη Ιουλίου

Εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού χαρακτηρίζουν οι ειδικοί τα πανηγύρια καθώς ο κόσμος γλεντά ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς να τηρούνται αποστάσεις. Χωρίς μάσκες, χωρίς γάντια, χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης

Τέλος τα πανηγύρια τουλάχιστον έως το τέλος Ιουλίου, τουλάχιστον σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε τη Δευτέρα και εισηγήθηκε στην κυβέρνηση να απαγορεύσει τα πανηγύρια σε όλη τη χώρα.

Η εισήγηση, άλλωστε, πάρθηκε μετά τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε διάφορα πανηγύρια σε όλη τη χώρα.

Ήδη οι επιδημιολόγοι είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους για τις συνθήκες συνωστισμού που είχαν παρατηρηθεί στο παραδοσιακό γλέντι στο Γουδί, αλλά και στην Αλίατρο ενώ το μεγάλο πανηγύρι που στήθηκε με καλεσμένους λαϊκούς καλλιτέχνες το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ήταν η αφορμή για να ληφθεί η σχετική απόφαση.

Για τους λοιμωξιολόγους, εικόνες συνωστισμού σε γλέντια και πανηγύρια ισοδυναμούν με «βόμβα» διασποράς του κορωνοϊού και αυτός είναι ένας από τους λόγους που εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση την ματαίωσή τους.

Ο κόσμος γλεντά ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς να τηρούνται αποστάσεις. Χωρίς μάσκες, χωρίς γάντια, χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης. Αυτό άλλωστε τόνισαν όλες τις προηγούμενες μέρες οι ειδικοί χαρακτηρίζοντας «τα πανηγύρια επικίνδυνα», καθώς αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Από την απόφαση αυτή πλήττονται τα εξής πανηγύρια ανά τη επικράτεια:

-Αγίας Μαρίνας στις 17 Ιουλίου (για το μεγάλο πανηγύρι στη Βόνη, στην Κρήτη έχει ήδη ληφθεί σχετική απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο Μινώα Πεδιάδας - Δείτε ΕΔΩ

-Προφήτη Ηλία στις 20 Ιουλίου

-Κοίμησης Αγ. Αννης στις 25 Ιουλίου

-Αγ. Παρασκευής 26 Ιουλίου

και Αγ. Παντελεήμονα στις 27 Ιουλίου

 

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ