Πολύ πιο μεταδοτική η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού «Όρθρος», προειδοποιεί η Ματίνα Παγώνη

Newsroom
Newsroom

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα με τις νέες μεταλλάξεις του

«Καμπανάκι» για τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, τον «Όρθρο», «χτύπησε» η Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ότι είναι πολύ πιο μεταδοτική.

«Είναι μια καινούργια μετάλλαξη ο «Όρθρος» που είναι πολύ πιο μεταδοτική από τη μετάλλαξη «Kraken»» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη και πρόσθεσε πως «το σημαντικό είναι ότι αφορά ανώτατο αναπνευστικό, κρατάει αρκετά αλλά δεν κάνει πνευμονίες». «Δεν θα πιεστεί πολύ το σύστημα υγείας», υποστήριξε η κ. Παγώνη.

Επίσης ανέφερε ότι, ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να υπάρχει και το Φεβρουάριο και το Μάρτιο. «Δεν φεύγει ο κορωνοϊός και οι υποπαραλλαγές του», υπογράμμισε.

Για τα σχολεία

Όσον αφορά τα σχολεία και τη χρήση προστατευτικής μάσκας, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μείωση του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV), που αφορά τα μικρά παιδιά, μια μείωση σταδιακή και πιστεύω ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα υπάρχει και μια μείωση των ιώσεων».

Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ότι το λάθος που έγινε είναι δεν πήγε αρκετός κόσμος να εμβολιαστεί για την γρίπη.

«Δεν είναι δυνατόν να είμαστε γενικά στους εμβολιασμούς και του κορωνοϊού στον μέσο όρο πιο κάτω από την υπόλοιπη Ευρώπη», υπογράμμισε.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ