Ποντίκι κάνει βόλτα μέσα στη Λέσχη Σίτισης

Newsroom
Newsroom

Τραγικές είναι οι εικόνες που αντίκρισαν φοιτητές μέσα στη Λέσχη του ΑΠΘ κατά την επιστροφή τους από τις διακοπές του Πάσχα

Τραγικές είναι οι εικόνες που αντίκρισαν φοιτητές μέσα στη Λέσχη του ΑΠΘ κατά την επιστροφή τους από τις διακοπές του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, διακρίνεται ξεκάθαρα ένα ποντίκι που… σουλατσάρει ανενόχλητο μέσα στη κουζίνα της Λέσχης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο facebook από το Αυτόνομο Σχήμα Οικονομικού του ΑΠΘ που μάλιστα καταγγέλλει πως: «χθες το μεσημέρι στη λέσχη του ΑΠΘ αποφάσισαν να εφαρμόσουν, το ταξικό μέτρο, της επίδειξης κάρτας σίτισης».

«Φοιτητές και φοιτήτριες έδειξαν την αντίθεση τους και διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση με την εργολαβία να απαντάει εκδικητικά με κλείσιμο της διανομής του φαγητού. Άμεσα άλληλεγγυοι/ες φοιτητ(ρι)ες ανέλαβαν προσωρινά τη διανομή μοιράζοντας φαγητό σε συμφοιτητές τους» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η πρυτανεία όσο και να διαλαλεί την καλή κατάσταση της λέσχης , τα αποδεικτικά στοιχεία, όπως το παρακάτω βίντεο, βλέπουμε το ακριβώς αντίθετο , όπου ένα ποντίκι τρέχει μέσα στο χώρο της κουζίνας που ετοιμάζονται και διατηρούνται υλικά και φαγητά που μοιράζονται στον κόσμο, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία των σιτιζόμενων και προφανώς χωρίς καμία τήρηση των υγειονομικών κανονισμών» επισημαίνεται από το Αυτόνομο Σχήμα του Οικονομικού του ΑΠΘ.

«Η φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ δεν είναι και ούτε θα γίνει πεδίο αύξησης κερδών των εργολάβων. Η πρόσβαση σε αξιοπρεπές φαγητό , χωρίς φραγμούς και κόφτες σε κάθε άτομο που το έχει ανάγκη είναι αυτονόητο δικαίωμα και θα αγωνιστούμε ενάντια σε πρυτανεία , εργολάβους και στα σχέδια τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πηγή: grtimes.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ