Προσφορά 3 εκατ. ευρω από τη Δανία για στήριξη ασυνόδευτων ανηλίκων

Προσφορά 3 εκατ. ευρω από τη Δανία για στήριξη ασυνόδευτων ανηλίκων

Η χορηγία θα διατεθεί μεταξύ 1.6.2020 και 30.11.2021.

Συμφωνία προσφοράς από τη Δανία προς την Ελλάδα ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των ασυνόδευτων ανηλίκων υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, κι ο υπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας της Δανίας, Rasmus Prehn, παρουσία του επιτετραμμένου της Δανίας στην Ελλάδα, Ulrich Sørensen, και του πρέσβεως Νικόλαου Κοτροκόη.

Η χορηγία θα διατεθεί μεταξύ 1.6.2020 και 30.11.2021.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της συμφωνίας, «η απόφαση συνεισφοράς έρχεται έπειτα από την πίεση που ασκήθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, μετά την ανακοίνωση της Άγκυρας στις 29 Φεβρουαρίου ότι τα σύνορα της Τουρκίας προς την Ευρώπη είναι ανοιχτά και την αναγνώριση της δύσκολης ανθρωπιστικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι πρόσφυγες και μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων των περίπου 5.500 ασυνόδευτων παιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα».

Το προσφερόμενο ποσό θα διατεθεί για τη δημιουργία δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, κάθε μία δυναμικότητας 20-40 παιδιών. Σύμφωνα με το σχέδιο, που θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις, θα δημιουργηθούν δομές για έως και 4.000 ασυνόδευτα  παιδιά.

Στον σχεδιασμό περιλαμβάνονται, επίσης, προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και ένταξης στην ελληνική κοινωνία, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ