Πυρά Χατζηδάκη κατά Τσίπρα για το θέμα της ανεργίας

Με αφορμή τη συνάντηση που είχε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΟΑΕΔ.

“Πυρά” κατά του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των εργασιακών σχέσεων  και της ανεργίας  εξαπέλυσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή τη συνάντηση που είχε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση, αφού διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις, τώρα ρίχνει την ευθύνη της ανεργίας στους ανέργους.

«Η δήλωση του κ. Τσίπρα, κατά τη συνάντησή του με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, δείχνει ότι έχει απλώς τρικυμία εν πολιτικώ κρανίω»  είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

«Ενοχλείται μόνος αυτός σε όλη την Ευρώπη, διότι η κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει την κατάρτιση εργαζομένων και ανέργων, θεωρώντας την ως όπλο τους για το μέλλον. Επαναλαμβάνει τους γνωστούς και άσχετους με το νομοσχέδιο “Δουλειές Ξανά” πολιτικούς του μύθους για δήθεν κατάργηση του 8ώρου, όταν η έναρξη της ψηφιακής κάρτας εργασίας, που θα είναι εγγύηση για τον σεβασμό του ωραρίου των εργαζομένων, είναι επί θύραις. Ξιφουλκεί για τη δήθεν αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, όταν η ανεργία που την παρέδωσε ο ίδιος στο 17,2% έχει πέσει στο 11,9% και ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση τιμωρεί τάχα τους ανέργους, επειδή θεσπίζει εισοδηματικά κριτήρια για ορισμένα από τα ωφελήματα του ΟΑΕΔ αντίστοιχα με αυτά του επιδόματος θέρμανσης» επισημαίνει ο κ. Χατζηδάκης και διερωτάται: «Ποιους άραγε υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας; Τους καταχραστές που μόνοι τους δήλωναν εισόδημα 50.000 και 100.000 ευρώ ετησίως, αλλά ήθελαν να είναι στα μητρώα του ΟΑΕΔ; Τους απατεώνες; Όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται τα κενά της νομοθεσίας, για να αποκομίζουν συγκεκριμένες προσόδους εις βάρος των πραγματικών ανέργων;».

«Αφήνουμε μόνο του τον κ. Τσίπρα να συνεχίσει μια πορεία που τον εκθέτει βαρύτατα και δείχνει πόσο αποκομμένος είναι από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας» υπογραμμίζει ο υπουργός Εργασίας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ