Πυρήνας εξωστρέφειας της Λάρισας, το χριστουγεννιάτικο «Πάρκο των Ευχών»

Newsroom
Newsroom

Η Λάρισα, η πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, έχει φορέσει τα γιορτινά της και προσελκύει κατά την εορταστική περίοδο χιλιάδες επισκέπτες, με αφορμή το χριστουγεννιάτικο «Πάρκο των Ευχών»

Στολισμένες οι πόλεις τα Χριστούγεννα, δεν σταματούν να προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο να απολαύσει το πνεύμα των ημερών.

Η Λάρισα, η πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, έχει φορέσει τα γιορτινά της και προσελκύει κατά την εορταστική περίοδο χιλιάδες επισκέπτες, με αφορμή το χριστουγεννιάτικο «Πάρκο των Ευχών», διατηρώντας παράλληλα και μια μεγάλη βεντάλια επιλογών σε πολιτισμό και διασκέδαση.

Στην χριστουγεννιάτικη λοιπόν Λάρισα, αυτές τις ημέρες κυρίαρχο είναι το 64ων στρεμμάτων Πάρκο του Αλκαζάρ, κάτω από το λόφο του Φρουρίου και δίπλα στον Πηνειό ποταμό, στο οποίο έχει διαμορφωθεί το Θεματικό «Πάρκο των Ευχών», που υποδέχεται αυτές τις ημέρες μικρούς και μεγάλους και προσφέρει μία αξέχαστη χριστουγεννιάτικη εμπειρία.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του δήμου Λαρισαίων, η οποία επέστρεψε φέτος μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας. Face painting, δραστηριότητες, ανιματέρ, παγοδρόμιο και παιγνίδια λούνα πάρκ και βεβαίως, οι πανέμορφες κατασκευές, η φωτισμένη γέφυρα και το χριστουγεννιάτικο δένδρο μέσα στην λίμνη συνθέτουν το Πάρκο των Ευχών.

Όλα αυτά δίπλα στο κέντρο της πόλης της Λάρισας, γνωστής για τη ζωντάνια της, την όμορφη εμπορική αγορά, τα υπέροχα cafe και εστιατόρια.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή τις Χριστουγεννιάτικες πρωτοβουλίες, αναφέρθηκε στην προσπάθεια για εξωστρέφεια της πόλης και τη μετατροπή της σε έναν ξεχωριστό πόλο έλξης.

«Η Λάρισα τα τελευταία οκτώ χρόνια, προσπαθεί με σταθερά και σίγουρα βήματα να ενισχύσει την εξωστρέφεια της, καλύπτοντας το σχετικό έλλειμμα που υπήρχε. Η κατεύθυνση που μας έδωσε το σχετικό στρατηγικό σχέδιο marketing της πόλης, επιβεβαίωσε το προφανές. Η Λάρισα έπρεπε να στραφεί στην κατεύθυνση λεγόμενου αστικού τουρισμού ή τουρισμού πόλεων, στο λεγόμενο city break», είπε ο κ. Καλογιάννης.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους περιορισμούς που έφερε η πανδημία, σε όλο το εγχείρημα της εξωστρέφειας, τονίζοντας πως «η προσπάθεια ξεκίνησε τη διετία 2017 - 2018, ανακόπηκε από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα και φέτος επανήλθαμε, όπως φαίνεται, δυναμικά με στόχο η πόλη να λάβει το μερίδιο που της αναλογεί ως το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Κεντρικής Ελλάδας και πρωτεύουσα της περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία ούτως ή άλλως αποτελεί προορισμό για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς».

Παράλληλα, ο δήμαρχος Λαρισαίων μίλησε για το σύνολο των επιλογών που έχει όποιος θελήσει να επισκεφθεί την πόλη της Λάρισας, λέγοντας πως για τους επισκέπτες, την περίοδο των εορτών, είναι μια «ιδανική επιλογή».

«Η κεντροβαρής θέση της Λάρισας , η ζωντάνια της πόλης, το αναβαθμισμένο εμπορικό και ιστορικό κέντρο, όπου οικογένειες και παιδιά μπορούν να κινηθούν με άνεση και ασφάλεια μέσα από τους πεζοδρόμους και τους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, η όμορφη εμπορική αγορά, οι αμέτρητες επιλογές για καφέ, φαγητό και διασκέδαση, μαζί με το “ Πάρκο Ευχών”, το χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο του Δήμου Λαρισαίων, προσφέρουν μια ιδανική επιλογή, για επίσκεψη και διαμονή κατά την εορταστική περίοδο» είπε ο κ. Καλογιάννης.

Τέλος, αναφέρθηκε στην πολιτιστική και καλλιτεχνική δημιουργία της Λάρισας, αλλά και στις δυνατότητες που έχει ο κάθε επισκέπτης να γνωρίσει μια πόλη με έντονο πολιτιστικό ενδιαφέρον. Στη βάση αυτή ο δήμαρχος Λαρισαίων μίλησε για τα μνημεία αλλά και στον πλούτο των αρχαιολογικών ευρημάτων με πυρήνα το αρχαίο Θέατρο που βρίσκεται στην καρδιά της Λάρισας.

«Τα μνημεία και αρχαιολογικά ευρήματα, διαφόρων ιστορικών περιόδων που υπάρχουν στο κέντρο με το μεγαλειώδες Α’ Αρχαίο Θέατρο, το Διαχρονικό Μουσείο, το οποίο κερδίζει τις εντυπώσεις των επισκεπτών, τη Δημοτική Πινακοθήκη - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη Πινακοθήκη της χώρας μετά την Εθνική Πινακοθήκη στην Αθήνα, το Λαογραφικό Μουσείο και άλλες δομές πολιτισμού και ιστορίας, διαμορφώνουν μια ολοκληρωμένη βεντάλια επιλογών για όσους επιλέξουν να βρεθούν στην πόλη μας. Ίσως κάποιοι που δεν έχουν βρεθεί στην πόλη μας να έχουν μια διαφορετική εικόνα για τη Λάρισα. Αν όμως έρθουν, είμαι σίγουρος ότι θα εκπλαγούν ευχάριστα», είπε καταλήγοντας ο κ. Καλογιάννης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ