Πυρκαγιές - Μητσοτάκης: Είμαστε ευγνώμονες σε όλες τις χώρες που έστειλαν βοήθεια

Newsroom
Newsroom

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε μία μία τις χώρες που έστειλαν αεροσκάφη και πυροσβεστικές δυνάμεις

Την ευγνωμοσύνη του προς τις χώρες της ΕΕ που συνέδραμαν την Ελλάδα στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών εξέφρασε με αναρτήσεις του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας UCPM και το RescEU απέδειξαν για άλλη μια φορά την τεράστια αξία τους σε περιόδους ανάγκης. Είμαστε ευγνώμονες σε όλες τις χώρες που έστειλαν βοήθεια για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα. Η συνεισφορά σας ήταν ανεκτίμητη. Σε δύσκολους καιρούς, η Ένωσή μας στέκεται με αλληλεγγύη. Ευχαριστώ», ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Ευχαριστώντας μία μία τις χώρες που έστειλαν αεροσκάφη και πυροσβεστικές δυνάμεις ανέφερε:

«Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μας στη Γαλλία για την αποστολή δύο πυροσβεστικών αεροπλάνων. Υπήρξαν ζωτικής σημασίας σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα κατά των δασικών πυρκαγιών. Γαλλία, έχεις την ευγνωμοσύνη μας!».

«Η συμβολή της Ιταλίας στις προσπάθειές μας για την κατάσβεση εκτιμήθηκε ιδιαίτερα, καθώς δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα ενίσχυσαν τη μοίρα μας και συνέβαλαν στον αγώνα μας κατά των δασικών πυρκαγιών. Ευχαριστώ Ιταλία».

Επίσης ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, την Πολωνία, την Κύπρο, την Κροατία, την Βουλγαρία και την Μάλτα.

Επιπλέον ευχαρίστησε για την αλληλεγγύη και την βοήθεια που μας απέστειλαν το Ισραήλ και την Ιορδανία.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ