ΕΛΛAΔΑ

Ρουκετοπόλεμος, και φέτος, στη Χίο

Το εντυπωσιακό αλλά και επικίνδυνο έθιμο στην όμορφη Χίο

Ρουκετοπόλεμος, Χίος

Το εντυπωσιακό πασχαλινό έθιμο του ρουκετοπόλεμου αναβίωσε και φέτος το Μεγάλο Σάββατο στον Βροντάδο της Χίου, συγκεντρώνοντας πλήθος θεατών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Οι ρουκετατζήδες των δύο εκκλησιαστικών ενοριών, της Παναγίας Ερειθιανής και του Αγίου Μάρκου, ξεκίνησαν τις προετοιμασίες τους από νωρίς το βράδυ, με τις πρώτες δοκιμαστικές ρίψεις να πραγματοποιούνται γύρω στις 9:30 μ.μ. 

Image
Ρουκετοπόλεμος, Χίος

Το αποκορύφωμα του εθίμου σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, κατά τη διάρκεια της Ανάστασης του κυρίου, όταν χιλιάδες ρουκέτες φώτισαν τον ουρανό, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα. 

Ο ρουκετοπόλεμος, με τις ρίζες του να χάνονται στα βάθη των αιώνων, συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά, εντυπωσιακά αλλά και άκρως επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα.

Πηγή:chiosphotos

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση