Σε αργία 14 ιερείς που δεν δέχτηκαν να εμβολιαστούν

Η συγκεκριμένη μερίδα του πληθυσμού ειδικότερα κατηγορεί τη Μητρόπολη για «απάνθρωπες και παράνομες ενέργειες», ενώ δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει και όρους όπως «σατανικές», αναφερόμενη στις ενέργειες της ηγεσίας της εκκλησίας

Αναταραχή επικρατεί στη Ζάκυνθο μετά την απόφαση της Μητρόπολης να θέσει σε αργία 14 ιερείς οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού. Αρνητές των εμβολίων και της πανδημίας μάλιστα πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα εναντίον της απόφασης.

Η συγκεκριμένη μερίδα του πληθυσμού ειδικότερα κατηγορεί τη Μητρόπολη για «απάνθρωπες και παράνομες ενέργειες», ενώ δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει και όρους όπως «σατανικές», αναφερόμενη στις ενέργειες της ηγεσίας της εκκλησίας.

Επιμένουν οι αρνητές

 

Η κατάσταση όμως που έχει δημιουργηθεί στο νησί δεν είναι πλέον καθόλου εύκολη, καθώς οι «αρνητές» ιερείς επιμείνουν στην απόφασή τους να μην εμβολιαστούν και αν δεν αντικατασταθούν με κάποιο τρόπο, θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στις ενορίες και στα χωριά της Ζακύνθου, που θα μείνουν χωρίς ιερείς και ακολουθίες, ενόψει Χριστουγέννων.

Υπενθυμίζεται πως στο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε ανακοινώσει πως η είσοδος στις εκκλησίες, όπου από εδώ και στο εξής θα γίνεται με υποχρεωτικό rapid τεστ ή με την επίδειξη του πιστοποιητικιού εμβολιασμού.

 

Φωτογραφία από Pexels

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ