"Σε διαρκή ετοιμότητα για κάθε πρόκληση οι Ένοπλες Δυνάμεις"

"Σε διαρκή ετοιμότητα για κάθε πρόκληση οι Ένοπλες Δυνάμεις"
Newsroom
Newsroom

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση ή απειλή ασφαλείας, όπως ήταν και θα είναι πάντα. Τα υπόλοιπα είναι σενάρια που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αναφορικά με διαρροές που έκαναν λόγο για πιθανές υβριδικές απειλές το καλοκαίρι σε νησιά και Έβρο.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα, κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξέφραζαν προβληματισμό για «υβριδικού τύπου απειλές στα νησιά και τα σύνορα με τον Έβρο, που θα στοχεύουν σε εσωτερική αποσταθεροποίηση». Οι ίδιες πηγές δεν προσδιόρισαν τις απειλές ως προερχόμενες αποκλειστικά εξ ανατολάς, αλλά «απ’ όπου και αν προέρχονται».

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Λίγη ώρα πριν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, δήλωσε ότι θα θέσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας σε βάρος της Ελλάδας ως παράγοντα αποσταθεροποίησης της Ανατολικής Μεσογείου.

«Θα ενημερώσω το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την πρόσφατη έντονη προκλητικότητα της Τουρκίας και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και με αποφασιστικότητα. Είμαστε μία χώρα η οποία έχει το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος της, έχουμε ισχυρούς συμμάχους και φυσικά έχουμε επενδύσει ακόμα περισσότερο στην αποτρεπτική μας δυνατότητα, έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

 

Δείτε επίσης:

Υπουργείο Άμυνας: Σε ετοιμότητα για "υβριδικές απειλές στα νησιά και στον Έβρο"
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ