Σε εγκαίνια βιβλιοθήκης στην Τουρκία με τον Ερντογάν ο Γιώργος Παπανδρέου
Το «παρών» έδωσαν ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, καθώς και πολλοί ξένοι αξιωματούχοι και βουλευτές από όλα τα τουρκικά κόμματα
Προσκεκλημένος του πρώην προέδρου της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ σε εγκαίνια βιβλιοθήκης στην Καισάρεια, παρουσία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν ο πρώην πρωθυπουργός και νυν επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου.
Εκτός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το «παρών» έδωσαν ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, καθώς και πολλοί ξένοι αξιωματούχοι και βουλευτές από όλα τα τουρκικά κόμματα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και στο γεύμα που ακολούθησε, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους Τούρκους αξιωματούχους για τις διεθνείς εξελίξεις, το προσφυγικό και την πορεία των σχέσεων Ευρώπης – Τουρκίας.
Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε τη σημασία που έχει για την ευρύτερη περιοχή, ο σεβασμός των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και η συνέχιση της πολιτικής που εγκαινίασε με τον Ισμαΐλ Τζέμ, μια πολιτική βασισμένη στον αλληλοσεβασμό και το διάλογο για την προώθηση του κοινού συμφέροντος, της ειρήνης και της σταθερότητας. Μια πολιτική που συνέβαλε καθοριστικά στο να περιοριστούν οι λεκτικές προκλήσεις, που είτε έχουν σχέση με την εσωτερική κατανάλωση, είτε όχι, μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνες ατραπούς.
- Έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων στις 14 Ιανουαρίου
- Στα άκρα η κόντρα της Eνωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με την νέα Eνωση
- Αποθήκη με 117.000 προϊόντα «μαϊμού» βρέθηκε στην Ομόνοια