ΕΛΛAΔΑ

Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε πρατήρια καυσίμων για παράνομο λογισμικό

Συνολικά δέκα οι συλλήψεις σε περιοχές της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας

Πρατήριο Υγρών Καυσίμων
Photo Credits: @intime

Ένα ακόμα κύκλωμα που «πείραζε» το λογισμικό σε πρατήρια καυσίμων αποδίδοντας λιγότερη ποσότητα στους καταναλωτές εξάρθρωσε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (Δ.Α.Ο.Ε.) με μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη από τις πρωινές ώρες σήμερα.

Οι Αρχές πραγματοποίησαν περισσότερες από 30 ταυτόχρονες έρευνες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, εταιρείες και οικίες, σε περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και προχώρησαν στη σύλληψη 10 ατόμων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν εγκαταστήσει ειδικό παράνομο λογισμικό σε αντλίες πρατηρίων υγρών καυσίμων, με αποτέλεσμα να παραδίδονται στους πολίτες μικρότερες ποσότητες καυσίμου από αυτές που αναγράφονταν.

Σ.σ.: κεντρική φωτογραφία αρχείου

 

Πηγή:ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση