"Σφίγγουν" τα πράγματα, διπλασιάζονται τα πρόστιμα, το τριήμερο του Πάσχα

"Σφίγγουν" τα πράγματα, διπλασιάζονται τα πρόστιμα, το τριήμερο του Πάσχα

Ν.Χαρδαλιάς: "Αρχίζει η αντιστροφη μετρηση για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας"

Οι παραινέσεις και τα επιστημονικά δεδομένα φαίνεται ότι ... δεν "πιάνουν" σε όλους! Όπως είπε, όμως, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση, το απόγευμα της Μ.Πέμπτης, αυτή η μειοψηφία που δεν προτίθεται να συμμορφωθεί και να κάνει Πάσχα στο σπίτι, χωρίς κόσμο, είναι ικανή να καταστρέψει την, ως σήμερα, προσπάθεια.

Ως εκ τούτου, όπως αποφασίστηκε, το τριήμερο του Πάσχα οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και τα πρόστιμα ... διπλάσια.

Όπως είπε ο κ.Χαρδαλιάς, από το Μ.Σάββατο στις 21.00 το βράδυ ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα, το πρόστιμο για άσκοπη  μετακίνηση διπλασιάζεται στα 300 ευρώ ενώ θα γίνεται και αφαίρεση πινακίδων.

Παράλληλα, η κατ'εξαίρεση μετακίνηση Β4, για συνδρομή σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, θα ελέγχεται επιμελώς και ενδελεχώς, ενώ θα επιτρέπονται ως και δύο άτομα ανά όχημα. Αν διαπιστωθεί παράβαση, το πρόστιμο για τον οδηγό θα είναι 300 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματος και 150 ευρώ στον συνοδηγό.

Επανέλαβε πως την ημέρα του Πάσχα θα ισχύσουν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, «τα οποία τηρεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών». Η πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε έχει αλλάξει τα πάντα γύρω μας, έχει επηρεάσει τον τρόπο που βιώνουμε αυτές τις άγιες ημέρες, ανέφερε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε λόγο για αντικοινωνική συμπεριφορά που υπονομεύει τη συλλογική προσπάθεια. Επικαλούμενος σχετικές μετρήσεις, σημείωσε πως οι 9 στους 10 συμπολίτες μας δηλώνουν ότι θα γιορτάσουν με βάση τους κανόνες που επιβάλουν οι συνθήκες, θα ακολουθήσουν τις οδηγίες και εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του. Επισήμανε ότι αποδεικνύουν ότι η αγάπη τους προς την πατρίδα, τον συνάνθρωπο είναι πραγματική.

Πρόσθεσε πως "είμαστε στο πλεόν κρίσιμο σημείο της προσπάθειας", ενώ υπενθύμισε ότι οι λειτουργίες στις Εκκλησίες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και δε θα πάμε στην περιφορά του Επιταφίου, ούτε θα ανάψουμε κερί στους δικούς μας που έχουν φύγει από τη ζωή.

Όλα μεν πάνε καλά, όμως είναι σημαντικό να συνεχίσουμε, χωρίς εξαιρέσεις την προσπάθεια, επισήμανε και προσέθεσε ότι η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι ηλεκτρονική, άρα δεν χρειάζεται οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας να μετακινούνται.

Ο υφυπουργός - και αυτή είναι η πρώτη φορά που έχει κάνει τέτοιου είδους αναφορά - άναψε ένα φως ... στο τούνελ, λέγοντας πως "αρχίζει η αντιστροφη μετρηση για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας", καθιστώντας σαφές ότι η επιστροφή στην κανονικότητα είναι κοντά και ... είναι στο χέρι μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ