Σχολεία: Πώς θα γίνονται τα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Σχολεία: Πώς θα γίνονται τα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Το υπουργείο Παιδείας έστειλε σήμερα προς όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης τις οδηγίες για τα τεστ κορωνοϊού

Οι κρίσιμες αποφάσεις για την επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων θα ληφθούν σε συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής την Πέμπτη και την Παρασκευή θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Θυμίζουμε ότι παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να ανατραπεί το προγραμματισμένο για την 1η Φεβρουαρίου άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων.

Κατά τα λοιπά, το υπουργείο Παιδείας έστειλε σήμερα προς όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης τις οδηγίες για τα τεστ. Οπως προκύπτει, εκπαιδευτικοί και μαθητές (άνω των 16 ετών) που επιθυμούν να κάνουν τεστ θα πρέπει να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα https://edu.testing.gov.gr.

Η επιλογή των αιτούντων θα γίνεται βάσει σειράς προτεραιότητας (χρονική και γεωγραφική) και πάντοτε αναλόγως των διαθέσιμων τεστ ημερησίως. Οι αιτούντες θα ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr) και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικά, για τους ανήλικους μαθητές άνω των 16 ετών θα απαιτείται και η συναίνεση του γονέα ή κηδεμόνα για τη συμμετοχή στη διαδικασία. Η συναίνεση μπορεί να διασφαλίζεται με την παρουσία του γονέα στη διαδικασία ή/και με τη συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης ότι επιθυμεί το παιδί του να συμμετάσχει στον έλεγχο για COVID-19.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ