Σκηνικό «πολέμου» στα νοσοκομεία

Σκηνικό «πολέμου» στα νοσοκομεία

Προσπάθειες για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

 Προσπάθεια ενίσχυσης του εθνικού συστήματος υγείας μέσω ανακατανομής στην πραγματικότητα των υπαρχουσών κλινών στα νοσοκομεία και με τη χρήση, εφόσον χρειαστεί, και του ιδιωτικού τομέα γίνεται αυτή την στιγμή, με την κατάσταση να εξακολουθεί να είναι πάρα πολύ κρίσιμη.

Σήμερα το πρωί είχαμε μόλις 22 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ. Χαρακτηριστικά είχαμε τρεις κενές κλίνες στο Αττικόν, 6 στο Ιπποκράτειο και δεκατρείς στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου όμως όπως μας λένε οι εργαζόμενοι εκεί μόλις αδειάζει μία κλίνη μέσα σε δύο με τρεις ώρες μπαίνει άλλος ασθενής.

Αντιπροσωπευτικά της κατάστασης είναι τα στοιχεία που παρατηρούνται στις διασωληνώσεις.

Συγκεκριμένα, στις 4 Ιανουαρίου στην αποδρομή του δεύτερου κύματος είχαμε 407 διασωληνωμένους στις μονάδες εντατικής θεραπείας. 1η φεβρουαρίου είχαμε 248. Εκεί είμαστε πλέον στο πιο χαμηλό σημείο. Την 1η μαρτίου έχουμε πάει πλέον στους 406, δηλαδή στον ίδιο αριθμό που ήμασταν 4/01 κατά την αποδρομή του δεύτερου κύματος και πλέον, με τα χθεσινά δεδομένα, 3/01 είμαστε στους 431.

Αντίστοιχο μοναδικό είχαμε στις 16 Νοεμβρίου στην έναρξη δηλαδή του δεύτερου κύματος και πρέπει να θυμίσουμε ότι μέσα σε δεκατέσσερις μόνο ημέρες από 431 κρούσματα τότε πήγαμε στα 600!

Διασωληνωμένοι ασθενείς Covid

4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – 407

1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – 248

1η ΜΑΡΤΙΟΥ – 406

3 ΜΑΡΤΙΟΥ – 431

Πηγή: megatv.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ