Σκότωσαν τρία άγρια άλογα !

Newsroom
Newsroom

Εικόνες ντροπής στο Αγρίνιο

Εικόνες ντροπής για τις πράξεις απάνθρωπων που σκοτώνουν ζώα, καταγράφηκαν στο Αγρίνιο, και συγκεκριμένα στον κάμπο της Λεπενούς.

Ασυνείδητοι και απάνθρωποι, σκότωσαν τρία άγρια άλογα, χρησιμοποιώντας τα ως… στόχους.

Ένας πολίτης που περνούσε από έναν αγροτικό δρόμο στην περιοχή Ασπροκκλησιά, εντόπισε το περασμένο Σαββατοκύριακο τα κουφάρια των τριών νεκρών αλόγων, δυο από τα οποία είχαν φαγωθεί από τα αγρίμια της περιοχής, ενώ το τρίτο ήταν πεσμένο 500 μέτρα πιο μακριά και έφερε εμφανή τραύματα από κυνηγετικό όπλο στη ράχη του.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που γίνονται στόχος τα περήφανα άτια που κατεβαίνουν σε αναζήτηση τροφή και νερού στον κάμπο από τον Πεταλά, όπου ζουν οι αγέλες στα όρια των Δήμων Στράτου, Αμφιλοχίας και Ινάχου. Τον Ιανουάριο του 2019 είχαν βρεθεί νεκρά άλλα τρία άγρια άλογα κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Στράτου, επίσης με τραύματα από κυνηγετικό όπλο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα άγρια άλογα είναι πάνω από 500, ζουν κατά κοπάδια των 20 ή 25 και αποτελούν τη μεγαλύτερη αγέλη της Ευρώπης και μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Σε περιόδους που δεν βρέχει, είναι αναγκασμένα να αναζητούν νερό σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, με κίνδυνο να βρεθούν στο στόχαστρο αγανακτισμένων αγροτών που επιλέγουν τα όπλα για να τα απομακρύνουν από τις καλλιέργειές τους.

Πηγή: In.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ