Σκουπιδότοπος έχει γίνει ερημική παραλία στο Αγγελοχώρι

Σκουπιδότοπος έχει γίνει ερημική παραλία στο Αγγελοχώρι

Η θάλασσα ξεβράζει πλαστικά βαρέλια

Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί μία άγνωστη για το ευρύ κοινό, παραλία που βρίσκεται στο Αγγελοχώρι του δήμου Θερμαϊκού, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μία παραλία ενός χιλιομέτρου η οποία όμως δεν είναι ιδιαίτερα τουριστική, καθώς η πρόσβαση σε αυτήν είναι αρκετά δύσκολη. Παρόλα αυτά η ερημική αυτή παραλία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τα σκουπίδια. Η ακτή θυμίζει… χωματερή καθώς, από ασυνείδητους και κυρίως από τα θαλάσσια ρεύματα, έχει γεμίσει με κάθε λογής, σκουπίδια όπως πλαστικά μπουκάλια και άλλες πλαστικές συσκευασίες, καπάκια, νάιλον και γυάλινα δοχεία. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι τα δεκάδες βαρέλια μυδοκαλλιεργειών, κάποια από τα οποία είναι αναλλοίωτα και άλλα σε αποσύνθεση.

Σκουπιδότοπος

Όπως είπαν στα ektaktanea.gr κάτοικοι της περιοχής, η παραλία γεμίζει συνέχεια από αυτά τα βαρέλια τα οποίο ξεβράζονται από την Θάλασσα. Κάποιες περιόδους μάλιστα μας τόνισαν, πως το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Να σημειωθεί πως τα συγκεκριμένα βαρέλια έρχονται από την απέναντι πλευρά, από τις μυδοκαλλιέργειες της Χαλάστρας, στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού.

Να επισημάνουμε σε αυτό το σημείο πως η εν λόγω περιοχή,  μαζί με το Δέλτα του Αξιού που βρίσκεται ακριβώς απέναντι αποτελούν το στόμιο του κόλπου της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Το πρόβλημα πάντως φαίνεται ιδιαίτερα σοβαρό. Τα βαρέλια των μυδοκαλλιεργειών είναι αδύνατον να απομακρυνθούν με ιδιωτική πρωτοβουλία, αφού έχουν μεγάλο όγκο και βάρος. Την ίδια στιγμή η μοναδική πρόσβαση με όχημα προς την παραλία είναι ένας δρόμος, ο οποίος υποχώρησε πριν από περίπου δύο χρόνια από τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν. Αυτό το γεγονός εμποδίζει μία ενδεχόμενη απόπειρα καθαρισμού της παραλίας. Υπό αυτές τις συνθήκες θα μπορούσε ο καθαρισμός να γίνει μόνον δια θαλάσσης. Ένα εγχείρημα δύσκολο και ιδιαίτερα δαπανηρό, ιδίως για μία παραλία που δεν αξιοποιείται τουριστικά.

Πηγή: ektaktanea.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ