Σοκ και θλίψη από τον ξαφνικό θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Την Τετάρτη η κηδεία του

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στα 63 του χρόνια.

Ο γνωστός καλλιτέχνης έφυγε από ανακοπή καρδιάς τα ξημερώματα της Δευτέρας και ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας όπου παραθέριζε τις τελευταίες ημέρες μετά και την μεγάλη συναυλία που έδωσε με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στο Βόλo την περασμένη Παρασκευή.

Την Τετάρτη στις 15:30, στο Κοιμητήριο Ζωγράφου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του αγαπημένου καλλιτέχνη. Η οικογένεια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ζητά αντί στεφάνων να υπάρξει χρηματική δωρεά στην πρωτοβουλία «Μαζί για το παιδί».

Ο συνάδελφός του, Κώστας Μακεδόνας, μιλώντας στην εκπομπή "Καλοκαίρι Μαζί" εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του "φίλου" του όπως είπε και μίλησε για τις στιγμές που βρέθηκαν μαζί επί σκηνής. Δήλωσε σοκαρισμένος από την είδηση του θανάτου του, την οποία μόλις είχε πληροφορηθεί, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά: "Δεν το πιστεύω! Προσπαθώ να μην το πιστέψω..."

Την ίδια ώρα, δεκάδες είναι τα μηνύματα αποχαιρετισμού στα social media, την ώρα που και άνθρωποι γνωστοί από το χώρο της μουσικής σκηνής, της πολιτικής αλλά και του θεάματος τον αποχαιρετούν με τον δικό τους τρόπο.

Εμφανώς σοκαρισμένος από την τραγική είδηση του θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και ο Δημήτρης Σταρόβας. Ο κ. Σταρόβας μιλώντας στον Αντ1 τόνισε ότι ο Λαυρέντης ήταν ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, «είναι ένα κεφάλαιο μόνος του» είπε χαρακτηριστικά. «Ελπίζω να μην ταλαιπωρήθηκε» πρόσθεσε και αναφέρθηκε στις στιγμές που έζησαν μαζί επί σκηνής. «Έχει αφήσει τόσο υλικό πίσω του και τα τραγούδια δεν πεθαίνουν ποτέ» είπε κλείνοντας ο Δημήτρης Σταρόβας.

Για έναν εμπνευσμένο άνθρωπο, έναν «ιδιαίτερο βάρδο» και έναν σεμνό άνθρωπο έκανε λόγο ο Γιάννης Ζουγανέλης, για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος «έφυγε» το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών. «Φεύγει από τη ζωή ένα χαμόγελο, μια κατάσταση, η οποία δεν επανέρχεται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ζουγανέλης, εμφανώς σοκαρισμένος από τον θάνατο του φίλου και συναδέλφου του. Ο κ. Ζουγανέλης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και έκανε λόγο για ξεχωριστούς ανθρώπους.

Για μια πολύ άσχημη ημέρα έκανε λόγο η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, σχολιάζοντας την είδηση του θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, η οποία, όπως είπε, έσκασε σαν βόμβα! Μάλιστα τόνισε ότι ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είναι ο πιο σημαντικός τραγουδοποιός της γενιάς του, μια όμορφη ψυχή που θα ζει μέσα από τα τραγούδια του. «Δεν μπορώ να ξεχάσω τα γέλια που κάναμε. Σαν να είναι αστείο αυτό… Δεν το πιστεύω» είπε χαρακτηριστικά η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, προσθέτοντας: «Θα ζει στις ψυχές μας».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Καλό ταξίδι αδερφέ μου... @lavrentis_machairitsas

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Δημήτρης Μπάσης (@dimitrismpasis) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Και τώρα πάνω σε ποιανού το στίχο θ'ακουμπάω τους χτύπους του έρωτα? Με ποιά μελωδία θα ταυτίζω πόνο και αγάπη? Σε ποιανού φωνή θα σκαρφαλώνω ταξιδευτής? Ήσουν ο αγαπημένος μου και σου τό'χα πει. Σου το'χα πει και δημόσια. Ήσουν ο μόνος που τόλμησα να δείξω τις στιχουργικές μου απόπειρες... Σ'εκεινη την πτήση για Κάιρο, θυμάσαι? Αυτή όμως η πτήση που πήρες σήμερα Λαυρέντη μου είναι λάθος. Είναι ένα φάλτσο! Δεν έπρεπε!!! Εκεί που πας δεν έχει τραγούδια και μουσικές. Κι εδώ τώρα πια θα είναι πιο φτωχές οι μελωδίες. Να το ξέρεις. Θα σε θυμάμαι, θα σε θαυμάζω και θα σε τραγουδάω πάντα. Εφεξής, μ'ένα δάκρυ να θολώνει την αρμονία των τραγουδιών σου. Αντίο και σ'ευχαριστώ γι αυτά που μου έμαθες να νιώθω μέσα από τη μουσική σου.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vicky Chatzivasileiou (@vikyhatzivasiliou) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Μια ευκαιρία στον Παράδεισο να πάω... #lavrentismaxairitsas #rip

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Papadopoulos Giorgos (@giorgospapadopoulosofficial) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Καλό ταξίδι Λαυρέντη μου

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη George Sabanis Official (@georgesabanis) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα είχα συνεργαστεί δεκαοχτώ χρόνια πριν, το 2001. Τότε ήμουν 19 χρονών. Τσακνής - Μαχαιρίτσας - Όναρ ήταν το καλοκαιρινό σχήμα. Έπαιζα κιθάρα με τους Όναρ, με τους άλλους ο @dstarovas_official . Για κάποιο λόγο που ακόμη δεν μπορώ να ξεκαθαρίσω, εκείνο το καλοκαίρι ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Μεγάλες σκηνές, μεγάλοι καλλιτέχνες, ταξίδια με αεροπλάνα και βαπόρια σε Ελλάδα και Κύπρο... Από τις σχολικές μπάντες και την ασφάλεια του διαμερίσματος έπεσα στα βαθιά, σε μια θάλασσα που από τότε προσπαθώ να κολυμπήσω. Θυμάμαι τον Μαχαιρίτσα φωνακλά, να ψοφάει για ξενύχτι και κουβέντα στα λόμπι των ξενοδοχείων, μαζί πάντα και ο Σταρόβας (που ήταν τότε αρχηγός της παντομίμας). Είχαμε μία γλυκιά σχέση, δεν θα ξεχάσω που ένα δυο χρόνια μετά τον είχα επισκεφτεί σε ένα από τα μεγάλα μαγαζιά που τραγουδούσε. Έλυνε σταυρόλεξο στο καμαρίνι, πιστεύω το "ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΥΡΩΝΑΚΟ ΜΟΥ" ακούστηκε μέχρι το απέναντι μαγαζί. Αργότερα με ανέφερε και στο μικρόφωνο σαν φίλο του. Τόσο σημαντικές αναμνήσεις για έναν ντροπαλό παιδι. Για χρόνια ζαχάρωνα την ιδέα ότι ίσως κάποτε καταφέρω να παίξω κιθάρα με τον Λαυρέντη. Καλό ταξίδι.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη myronasstratis (@myronasstratis) στις

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ