Σπείρα «κυνηγών» χαλκού λεηλάτησε 47 μετασχηματιστές

Σπείρα «κυνηγών» χαλκού λεηλάτησε 47 μετασχηματιστές

Πρόκειται για μία ζημιά ύψους 218.539 ευρώ

Ζημιά ύψους 218.539 ευρώ είχε υποστεί ο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. από την δράση μιας πολυμελούς εγκληματικής ομάδας «κυνηγών» χαλκού που λεηλατούσαν τους μετασχηματιστές σε περιοχές της Βοιωτίας τουλάχιστον από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2020, έχοντας καταστρέψει συνολικά 47!

Χρειάστηκε πολύμηνη έρευνα από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Θηβών και Χαλκίδας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής για να εξιχνιαστούν οι δεκάδες κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές στις περιοχές Θήβα, Καπαρέλλι, Μελισσοχώρι, Πλαταιές, Ασωπία, Νεοχωράκι, Ύπατο, Βάγια, Λουτουφί, Ελλοπία, Μουρίκι, Ερυθρές Αττικής και Τανάγρα και να ταυτοποιηθούν έξι Έλληνες και 40 αλλοδαποί που χτυπούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, φθορά, διακεκριμένες κλοπές και παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών. Η προανάκριση συνεχίζεται για να διαλευκανθούν και άλλες παρόμοιες λεηλασίες, καθώς η σπείρα είχε εξαρθρωθεί από τον Ιούλιο του 2020 και είχαν εξιχνιαστεί οι καταστροφές δεκάδων μετασχηματιστών σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία και Αργολίδα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ