Σπύρος Πνευματικός: Συγγνώμη ζητά μετά τη δήλωση για τους καρκινοπαθείς

Newsroom
Newsroom

Η συγγνώμη μετά τη δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις.

Αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση του υποψηφίου της ΝΔ και καθηγητή Ιατρικής κ. Σπύρου Πνευματικού, που ουσιαστικά αμφισβήτησε την ορθότητα της ιατρικής αντιμετώπισης των καρκινοπαθών τελευταίου σταδίου βλέποντας μεγάλα περιθώρια εξοικονόμησης πόρων από την αλλαγή της. Επικαλέστηκε μάλιστα το παράδειγμα της Αμερικής που στα περισσότερα μυαλά είναι ταυτισμένη ειδικά στο θέμα των υπηρεσιών υγείας «με το έχεις λεφτά ζεις δεν έχεις λεφτά καλή τύχη…».

Οι αντιδράσεις ήταν οργισμένες κατακεραυνώνοντας και τη ΝΔ.

Ο Σπύρος Πνευματικός μετά το σάλο που δημιουργήθηκε έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη – πληροφορίες θέλουν να υπήρξε παρέμβαση και από το κόμμα της ΝΔ, που του εξέφρασε τη δυσφορία του.

«Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά, αν κάποια από τα λεγόμενά μου άφησαν οποιοδήποτε περιθώριο παρερμηνείας» γράφει σε ανάρτησή του ο Σπύρος Πνευματικός.

Ωστόσο η επιλογή του να αποδώσει σε παρερμηνεία των λεγομένων του το ζήτημα που δημιουργήθηκε δεν ήταν καθόλου σοφή, προκαλώντας νέο γύρο αντιδράσεων. Και αυτό γιατί στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται ξεκάθαρα τι προτείνει και λέει.

«Σήμερα το πρωί, είχα μία συζήτηση επιστημονικού καθαρά περιεχομένου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ πάνω στα θέματα της υγείας. Δυστυχώς, κάποια από τα λεγόμενά μου, δεδομένου και του περιορισμένου χρόνου που είχα να αναλύσω ένα τόσο δύσκολο θέμα, παρερμηνεύθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν μεμονωμένες φράσεις από κάποιους που σκόπιμα θέλησαν να τα διαστρεβλώσουν» αναφέρει στην ανάρτησή του.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ