Στα Δικαστήρια Λαμίας έξι άτομα για το δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι κακουργηματικού χαρακτήρα

Έξι άτομα έχουν συλληφθεί από την αστυνομία για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στις 8:30’ το πρωί της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου στη ΛΑΡΚΟ.

Πρόκειται για πέντε εργαζόμενους στη νικελοβιομηχανία και τον τεχνικό ασφαλείας της επιχείρησης οι οποίοι και μεταφέρθηκαν από το ΑΤ Λοκρών στα Δικαστήρια Λαμίας προκειμένου να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Από νωρίς το απόγευμα, οι έξι συλληφθέντες κατέθεταν στην Ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση για τον αδόκητο χαμό του 55χρονου Γιώργου Ψαρρά, πατέρα τριών παιδιών, από τη Μαλεσίνα. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι κακουργηματικές όπως η πρόκληση έκρηξης και η ανθρωποκτονία που προήλθε από τυχόν παραλείψεις τους.

Κοντά στους εργαζόμενους που έχουν συλληφθεί είναι πολλοί συνάδελφοί τους που θέλουν να καταγγείλουν τους «πραγματικούς ενόχους», όπως λένε, οι ενέργειες των οποίων οδήγησε δύο ακόμη ανθρώπους στο θάνατο τους τελευταίους τρεις μήνες!

Σύμφωνα με τις περιγραφές ανθρώπων που βρίσκονταν στη βάρδια τη στιγμή που έγινε το κακό, η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που έσπασαν τζάμια σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου! Δύο ακόμη άνθρωποι κινδύνευσαν άμεσα από το ωστικό κύμα που δημιουργήθηκε, ενώ ο θάνατος του άτυχου οικογενειάρχη ήταν ακαριαίος από αντικείμενο που εκσφενδονίσθηκε από την έκρηξη.

«Δυστυχώς συνεχίζουμε να μετράμε θύματα»

Τις ευθύνες πρώην και νυν διοικούντων θίγει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που κάνει λόγο για συνειδητή απαξίωση:

«Σήμερα το πρωί δυστυχώς άλλος ένας συνάδελφός μας πατέρας τριών παιδιών έχασε τη ζωή του στο βωμό της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης της ΛΑΡΚΟ από πρώην και νυν κυβερνώντες που έχουν οδηγήσει την εταιρία στην απαξίωση.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα και φωνάζουμε συνεχώς για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Δυστυχώς συνεχίζουμε να μετράμε θύματα.

Υπάρχει και υπήρχε συνειδητή απαξίωση της εταιρίας από τους ανθρώπους που τη διοικούσαν και τη διοικούν ακόμα και σήμερα.

Υπάρχουν υπεύθυνοι και απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες».

Συνδικάτο Μετάλλου: «Δεν ήταν η κακιά στιγμή»

Οξύτατη και η ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε όταν μία ημέρα πριν έλεγε για το έγκλημα που συντελείται σε βάρος των εργαζομένων. Δεν αναγνωρίζει «κακιά στιγμή», ενώ προειδοποιεί τους «υπεύθυνους» να μην τολμήσουν «και αξιοποιήσουν τον θάνατο του συνάδελφού τους για να σταματήσουν τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση