Σταμάτης Κόκοτας: Τα 5 τραγούδια που σιγοτραγουδάμε όλοι ακόμη

Newsroom
Newsroom

Πέντε τραγούδια του σπουδαίου Σταμάτη Κόκοτα που σιγοτραγουδάμε ακόμη και σήμερα καθώς έχουν γράψει ιστορία στην ελληνική ψυχή και οικογένεια.

Τα τραγούδια του Σταμάτη Κόκοτα, που έφυγε από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου 1/10 σε ηλικία 85 ετών, έχουν γράψει ιστορία στην ελληνική ψυχή και οικογένεια.

Η φωνή, η ιδιοσυγκρασία και το στιλ του αμέσως ξεχωρίζουν ακόμη και στο πρώτο άκουσμα. Σήμα κατατεθέν του οι πλούσιες φαβορίτες του. Δεν ήταν τυχαία ο αγαπημένος τραγουδιστής του Αριστοτέλη Ωνάση, ήταν ένα τόσο μεγάλο ταλέντο που θα μπορούσε να κάνει καριέρα εκτός Ελλάδας, αν δεν είχε βρεθεί στο δρόμο του ο άνθρωπος που του άλλαξε τη ζωή. Κι αυτός ήταν ο Σταύρος Ξαρχάκος. Τότε ήταν που ξεκίνησε μια λαμπρή καριέρα στην Ελλάδα.

Ο Σταμάτης Κόκοτας διάλεγε και έλεγε τα “κατάλληλα” τραγούδια. Μοναδικό κριτήριο το ένστικτό του. Υπήρχαν σεζόν που ο κόσμος στεκόταν ουρές, 300 και 500 μέτρα μέσα στο κρύο, για να μπει στο μαγαζί όπου τραγουδούσε, στο κέντρο της Αθήνας και να ακούσει το ‘Όνειρο απατηλό’.

Ο Κόκοτας είχε μία σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970. Συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

Τα 5 εμβληματικά του τραγούδια που όλοι σιγοτραγουδάμε ακόμα

 

Δείτε επίσης

Πεθάνε ο Σταμάτης Κόκοτας

Σταμάτης Κόκοτας: Η αληθινή ιστορία πίσω από τους στίχους του εμβληματικού "Γιε μου"

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ