Στη Βουλή φέρνει ο Νίκος Ηγουμενίδης τα κενά των δασκάλων στα σχολεία
Ο Νίκος Ηγουμενίδης ζητά την άμεση απάντηση της Υπουργού
Σε αναφορά στη Βουλή για τα τεράστια κενά στα σχολεία προχώρησε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής κατέθεσε προς την Υπουργό Παιδείας έγγραφο του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων με τον τίτλο «4173 κενά Δασκάλων. Επιτακτική ανάγκη η κάλυψή τους με μόνιμους διορισμούς».
Στο εν λόγω έγγραφο προς την Υπουργό Παιδείας τονίζονται οι αστοχίες της περασμένης χρονιάς με τα τεράστια κενά που αφορούν τους δασκάλους, ενώ χαρακτηριστικά επισημαίνεται ότι «τα Δημοτικά και οι Δάσκαλοι δε γίνεται να μείνουν άλλη μια χρονιά στην αναπλήρωση!».
Επιπλέον, στο έγγραφο που κατατίθεται επισημαίνεται ότι «η κατανομή των διορισμών θα πρέπει να γίνει με διαφανή κριτήρια και σύμφωνα με την αναλογία που προκύπτει από τις πραγματικές ανάγκες, όπως αυτές αποτυπώνονται από τα οργανικά κενά κάθε κλάδου και όχι με γνώμονα την ισοκατανομή που προκρίθηκε ως λύση την περσινή χρονιά».
Ο Νίκος Ηγουμενίδης ζητά την άμεση απάντηση της Υπουργού, καθώς και να ενημερωθεί σχετικά.
- Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα "Φώφη Γεννηματά"
- Με 16 χάρτες απαντά η Αθήνα στις «γκρίζες ζώνες» και τη «Γαλάζια Πατρίδα» των Τούρκων
- Το μήνυμα του Ν. Ανδρουλάκη στην παρουσίαση του προγράμματος για τον καρκίνο του μαστού
