Στη βουλή η θεσμοθέτηση εκπτώσεων για τους τριτέκνους στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Newsroom
Newsroom

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης

Στο ζήτημα της θεσμοθέτησης εκπτώσεων για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των τριτέκνων αναφέρεται ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης ο οποίος κατέθεσε στη βουλή σχετική ερώτηση για τον Υπουργό Ναυτιλίας. Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ο Ηρακλειώτης βουλευτής σημειώνει:

"Σε επιστολή της η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα  (ΟΠΟΤΤΕ) επανέρχεται ξανά και ζητάει τη θεσμοθέτηση εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τις οικογένειες, τους κατοίκους των Ελληνικών νησιών, τους γονείς των φοιτητών, τις οικογένειες που επιθυμούν να κάνουν διακοπές στα νησιά.

Τονίζουν το θέμα της κατοχύρωσης εκπτώσεων στα δρομολόγια
πλοίων για τις τρίτεκνες οικογένειες στα πλαίσια συγκεκριμένων μέτρων για τη στήριξη των μεγάλων οικογενειών αλλά και της τόνωσης της επιβατικής κίνησης, είναι σημαντική ανάσα για τις οικογένειες μας και στα πλαίσια του εφικτού για το Υπουργείο.

Αδιανόητο τα Δωδεκάνησα, το Βόρειο Αιγαίο , οι Σποράδες και το Ιόνιο να μην έχουν ισότιμη –και όχι ευνοϊκή- αντιμετώπιση , που μέχρι σήμερα δεν έχουν.

Οι αυξήσεις «φωτιά» στα εισιτήρια έρχονται να προστεθούν στις αυξήσεις στην ενέργεια , τα καύσιμα, τα είδη διατροφής και η ζωή μας γίνεται δύσκολη.

 Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Θα θεσμοθετήσετε αποφάσεις για εκπτώσεις προς τις τρίτεκνες οικογένειες ιδιαίτερα τώρα που γίνονται οι Ρυθμίσεις - Συμφωνίες για τις Άγονες Γραμμές, ξεκινώντας από αυτά τα δρομολόγια;"

Φωτογραφία από Μιχάλης Καραγιάννης via eurokinissi

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ