Στη Δανία ο ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας
Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης
Στην Κοπεγχάγη μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Δανίας, Τζέπε Κόφοντ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι συνομιλίες θα περιλαμβάνουν πτυχές των διμερών σχέσεων, περιφερειακά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η μετανάστευση, η ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος, όπως η κλιματική αλλαγή και η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Το πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών:
13:00 (τοπική ώρα) Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της ΔανίαςΤζέπε Κόφοντκαι γεύμα εργασίας
14:30 Δηλώσεις στον Τύπο
15:15 Επίσκεψη στη Συνομοσπονδία Δανικών Βιομηχανιών (Confederation of Danish Industry-CDI) και συνάντηση με αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας, υπό τον Εκτελεστικό Διευθυντή, Thomas Bustrup.
15:40 Ξενάγηση στο House of Green
- Μεταναστευτικό: Πρόταση για κλειστή δομή στις νησίδες Τοκμάκια
- Εν αναμονή των απαντήσεων του Αρείου Πάγου για τους προστατευόμενους
- Οι Γάλλοι εκθειάζουν τη νέα συνεργασία γαλλικού και ελληνικού ναυτικού