Στη Λίμνη Πλαστήρα η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γ. Αγγελοπούλου

Στη Λίμνη Πλαστήρα η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γ. Αγγελοπούλου

Προσπαθούμε να αναδείξουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε για ανάπτυξη, για δουλειές, για καλύτερη ποιότητα ζωής στο μέλλον, δήλωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου


Στην Καρδίτσα, στο δημαρχείο του Δήμου, ολοκληρώθηκε το Σάββατο το απόγευμα η επίσκεψη της προέδρου της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Η επίσκεψη της κυρίας Αγγελοπούλου ξεκίνησε από τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, όπου μετείχε σε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων και επαγγελματιών της περιοχής. Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νάνος αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της περιοχής, μιλώντας για το Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Λίμνης Πλαστήρα "Χωρο-Χρόνου Άγραφον", για το οποίο, όπως είπε, πρόκειται για ένα εμβληματικό και συνάμα τολμηρό έργο που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Από τα πρώτα έργα, -όπως είπε- που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα "Αντ. Τρίτσης" στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Πρόκειται για μία τολμηρή εικαστική πρόταση, την οποία πρότεινε ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, σε έναν χώρο 90 στρεμμάτων, στην ιστορική τοποθεσία "Στεφάνι" Μορφοβουνίου, με προνομιακή θέα στο Θεσσαλικό κάμπο, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί ένα μοναδικό σημείο αναφοράς με διεθνή προσανατολισμό. «Στόχος μας είναι η λίμνη Πλαστήρα να καταστεί σημείο συνάντησης νέων καλλιτεχνών από διάφορα σημεία του κόσμου και τόπος σύγχρονης δημιουργίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Η κ. Αγγελοπούλου, στη συνέχεια μίλησε με επαγγελματίες της περιοχής, άκουσε τους προβληματισμούς, επαινώντας τις καινοτόμες ιδέες τους που τις κάνουν με επιτυχία πράξεις.

«Λίμνη Πλαστήρα, Θεσσαλία, Καρδίτσα. Εδώ δεν θυμάσαι μόνο τον Καραϊσκάκη, τον Βελή, τον Κατσαντώνη, δεν θυμάσαι μόνο τον Πλαστήρα, που αυτή η μαγική εικόνα είναι χάρη στον οραματισμό ενός ανθρώπου τότε, αυτή την πηγή του νερού να την εκμεταλλευτούμε…» ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" και συνέχισε:

«Είχα την ευκαιρία εκτός από τον περιφερειάρχη, τον δήμαρχο, τον αντιπεριφερειάρχη να δω όλους αυτούς τους ανθρώπους που κρατάνε ζωντανή την περιοχή. Με μοναδικές καινοτόμες επιχειρήσεις, που είτε είναι στον αγροτικό τομέα, είτε είναι στον τομέα του κρασιού, είτε του νερού, είτε της θερμοηλεκτρικής ενέργειας, με καινοτόμες εφαρμογές είτε από τον ξενοδοχειακό τομέα, νέοι άνθρωποι που θέλουν τα καλά του τόπου τους να τα προβάλλουν με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο, ούτως ώστε όλα αυτά να σημάνει ότι κάτι καλό θα μείνει για την κοινωνία και τον τόπο. Η Επιτροπή "Ελλάδα 2021" τιμώντας το παρελθόν, προσπαθεί να αναδείξει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε για ανάπτυξη, για δουλειές, για καλύτερη ποιότητα ζωής στο μέλλον».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως η πρόεδρος της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, «να σκύψουμε βαθιά μέσα στην ελληνική ψυχή και να βρούμε τα κατάλληλα εργαλεία, ούτως ώστε να επαναφέρουμε την κοινωνία στη φυσική της ισορροπία».

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ