Στη μισή Ελλάδα χειμώνας, στην άλλη μισή καλοκαίρι

Στη μισή Ελλάδα χειμώνας, στην άλλη μισή καλοκαίρι

Την ώρα που στα βορειοδυτικά οι θερμοκρασίες βρίσκονται οριακά κάτω από το μηδέν, στα νότια καταγράφτηκαν θερμοκρασίες άνω των 20 βαθμών Κελσίου

Μεγάλο εύρος στις καταγραφές των ελάχιστων θερμοκρασιών, σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 26/10, με τις τιμές της θερμοκρασίας στα βορειοδυτικά να βρίσκονται οριακά κάτω από το μηδέν, την ίδια ώρα όπου στα νότια καταγράφτηκαν θερμοκρασίες άνω των 20 βαθμών.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες  όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, αποτυπώνονται στο χάρτη που ακολουθεί, ενώ πάνω σε αυτόν επισημαίνονται και οι περιοχές όπου κατεγράφησαν οι υψηλότερες και οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες.

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 26/10, η χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία καταγράφτηκε στη Βλάστη Κοζάνης και στη Βωβούσα Ιωαννίνων με -0.3 βαθμούς, ενώ η υψηλότερη στο Καστελλόριζο με 22.3 βαθμούς Κελσίου.    

1

Χάρτης. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 26/10, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.         

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ