Στην Αλόννησο, στην οικογένεια της μητέρας της, η μικρή Λυδία

Τα πλάνα από της πρώτες στιγμές της χαροκαμένης μάνας με την εγγονή της, στο μπαλκόνι του σπιτιού όπου μεγάλωσε η Καρολάιν, συγκινούν.

Στην οικογένεια της μητέρας της, στην Αλόννησο, βρίσκεται από εχθές η μικρή Λυδία.

Η μητέρα της αδικοχαμένης Καρολάιν, Σούζαν, έφτασε χτες το απόγευμα στο νησί με το παιδί. Στο ταξίδι της τη συνόδευε οικογενειακή της φίλη, η οποία την ακολούθησε και στο σπίτι μαζί με το κοριτσάκι.

Τα πλάνα από της πρώτες στιγμές της χαροκαμένης μάνας με την εγγονή της, στο μπαλκόνι του σπιτιού όπου μεγάλωσε η Καρολάιν, συγκινούν.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι του νησιού λένε ότι θα στηρίξουν με κάθε τρόπο την οικογένεια και τη μητέρα που έχασε το παιδί της τόσο βίαια. Μάλιστα, υπογραμμίζουν ότι και οι ίδιοι νιώθουν εξαπατημένοι από το συζυγοκτόνο, καθώς γνώριζαν τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο από τα χρόνια που και ο ίδιος με την οικογένειά του κατοικούσαν στην Αλόννησο.

Σημειώνεται ότι το σπίτι της γιαγιάς της στην Αλόννησο, είναι το τρίτο σπίτι που γνωρίζει η μικρή Λυδία, καθώς από τη μεζονέτα των Γλυκών Νερών βρέθηκε αρχικά στην Αγία Παρασκευή στο σπίτι της οικογένειας του συζυγοκτόνου, πριν μεταφερθεί στο νησί.

Αίτημα της οικογένειας είναι να απομακρυνθούν οι τηλεοπτικές κάμερες και οι δημοσιογράφοι, ώστε να αρχίσουν να μπαίνουν σιγά – σιγά σε κανονικούς ρυθμούς.

Από την ομολογία του συζυγοκτόνου και έπειτα, οι ίδιοι έχουν εγκλωβιστεί στην οικία τους, καθώς δεν επιθυμούν να μιλήσουν στα Μέσα.

«Πρέπει το παιδί να μεγαλώσει στην ανωνυμία»

Ότι η μικρή θα πρέπει να μεγαλώσει στην ανωνυμία, εξήγησε η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου.

«Θα πρέπει το παιδί να μεγαλώσει στην ανωνυμία και στην κανονικότητα, όπως όλα τα παιδιά αυτής της ηλικίας. Η σύστασή μου είναι να μην αναφέρεται καθόλου το όνομα του παιδιού, να φροντίσουμε να ξεχαστεί, όπως και όλη αυτή η ιστορία. Να επιτραπεί σε αυτή την οικογένεια να πάρει ανάσα ελευθερίας. Ακόμα βρίσκονται στη διαδικασία της συνειδητοποίησης. Πρέπει να τους αφήσουμε στην ησυχία τους», είπε χαρακτηριστικά η κ. Αργυρίου.

«Καμιά φορά η δημοσιότητα, παρά το ότι πολλές φορές έχει βοηθήσει, κάνει και κακό. Πρέπει όλοι ως κοινωνία να βοηθήσουμε ώστε το παιδί να μεγαλώσει στην ανωνυμία. Είδαμε τη μητέρα να το βγάζει το παιδί στο μπαλκόνι, θα θέλει να το βγάλει και μία βόλτα. Όλα αυτά πρέπει να τα διαχειριστούμε σοβαρά ως κοινωνία», είπε από την πλευρά του ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης.

«Θα χρειαστούν έναν ειδικό οι γονείς της 20χρονης όσο το παιδί μεγαλώνει και όταν θα πρέπει να του εξηγηθεί τι ακριβώς συνέβη», τόνισε κλείνοντας η κ. Αργυρίου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ