Στην Καρδίτσα η Έφη Αχτσιόγλου: "Η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό"

Newsroom
Newsroom

Τις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές επισκέφθηκε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Καρδίτσας, του Παλαμά και του Μουζακίου επισκέφθηκε η Έφη Αχτσιόγλου. Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Παλαμά, Γιώργο Σακελλαρίου, και με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα.

Σε δήλωσή της στα ΜΜΕ η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «πρόκειται για ολική καταστροφή στη Θεσσαλία. Υπάρχουν αποκομμένα χωριά, γέφυρες έχουν πέσει, υπάρχουν εγκλωβισμένοι κάτοικοι οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση πια ούτε στα στοιχειώδη, σε διατροφή, σε νερό, στα αναγκαία. Αυτό που προέχει είναι να σωθούν οι ανθρώπινες ζωές και να έχουμε εικόνα για τους ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι», επισήμανε.

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε πως «υπάρχουν ξεκάθαρες ευθύνες και δεν μπορούμε να μην μιλάμε γι’ αυτές. Τρία χρόνια πριν η ίδια περιοχή υπέστη τις φονικές πληγές από τον “Ιανό” και τότε υπήρξε δέσμευση από την κυβέρνηση της ΝΔ ότι τα πράγματα θα στηθούν σωστά, θα υπάρξει σχέδιο, θα υπάρξουν αντιπλημμυρικά έργα. Έπεσαν στην περιοχή πάνω από 700 εκατομμύρια. Πού πήγαν τα χρήματα αυτά; Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να έρθει εδώ, να κοιτάξει τους πολίτες στα μάτια και να τους πει πού πήγαν τα χρήματα που δόθηκαν. Τα χρήματα του ελληνικού λαού. Γιατί δεν έγιναν τα έργα; Γιατί δεν έγιναν με τον σωστό σχεδιασμό; Γιατί βιώνει αυτή τη στιγμή η περιοχή χειρότερη καταστροφή απ’ ό,τι τρία χρόνια πριν;».

Δεύτερον, πρόσθεσε, «είναι αδιανόητο τέσσερις μέρες μετά να μην ξέρουμε ακόμη πόσοι άνθρωποι αγνοούνται».

Τρίτον, σημείωσε, «υπήρχαν σχέδια διαχείρισης κινδύνου πλημμύρας αναρτημένα από το 2018. Φωτογραφίζουν την περιοχή της Θεσσαλίας ως την “κόκκινη” περιοχή. Έλεγαν τα έργα που πρέπει να γίνουν και το χρονοδιάγραμμα. Γιατί αυτά πετάχτηκαν στα σκουπίδια; Έχουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να χτυπάει καμπανάκι κινδύνου εδώ και έναν χρόνο. Τρεις προειδοποιήσεις μέχρι και τον Μάρτιο του 2023 που λένε ότι θα συμβεί μεγάλη καταστροφή. Γιατί αγνοήθηκαν όλα αυτά από την κυβέρνηση; Πρέπει να απαντήσει άμεσα και να αναλάβει τις ευθύνες της».

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογράμμισε, ακόμα, πως «υπάρχουν τεράστιες καταστροφές στο ζωικό κεφάλαιο που δημιουργούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Υπάρχουν τεράστιες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή. Αυτή τη στιγμή έχει καταστραφεί πάνω από το 22% της αγροτικής παραγωγής της χώρας, με τον θεσσαλικό κάμπο να καταρρέει, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα έχουμε επισιτιστική κρίση σε όλη την Ελλάδα».

Επισήμανε, τέλος, πως «η ευθύνη είναι γιγαντιαία και βαραίνει αυτή την κυβέρνηση, βαραίνει αυτόν τον πρωθυπουργό. Η ευθύνη είναι γιγαντιαία και οι Έλληνες πολίτες έχουν βυθιστεί στην απόλυτη ανασφάλεια. Πρέπει να αναληφθούν οι ευθύνες, να κοιταχτούν οι πολίτες στα μάτια, να δοθούν εξηγήσεις και να προχωρήσουν τα σχέδια από εδώ και στο εξής με σοβαρότητα».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ