Στις αποθήκες το εμβόλιο της J&J - Τι θα αποφασίσει η επιτροπή εμβολιασμών

Στις αποθήκες το εμβόλιο της J&J - Τι θα αποφασίσει η επιτροπή εμβολιασμών

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναφορικά με το εάν και πώς θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας με τις δόσεις της Johnson & Johnson, που παραμένουν στις αποθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο σκεύασμα θα αρχίσουν λίγο μετά το Πάσχα καθώς, θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να δημιουργηθεί νέο λογισμικό που θα προγραμματίζει τα ραντεβού για το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J.

Η «τακτική AstraZeneca» ακολουθείται όπως φαίνεται και με το εμβόλιο της Johnson& Johnson με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων να ανακοινώνει χτες πως τα περιστατικά θρόμβωσης ναι μεν είναι υπαρκτά αλλά σπάνια. Κάθε ευρωπαϊκό κράτος, όπως και με το AstraZeneca, αναμένεται να χαράξει τη δική του εμβολιαστική γραμμή.

Ασφαλές και αποτελεσματικό και το εμβόλιο της Johnson&Johnson, αναφέρει από πλευράς του ο καθηγητής Φαρμακολογίας Γ. Παπαζήσης.

Μετά το πράσινο φως που δόθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την χρήση του εμβολίου της Johnson&Johnson, ευρωπαϊκές χώρες ανακοινώνουν την έναρξη της χρήσης των δόσεων του εμβολίου που έχουν ήδη παραλάβει από την προηγούμενη εβδομάδα.

Η πρώτη ανακοίνωση ήρθε από την Ολλανδία όπου το εμβόλιο άρχισε να χορηγείται από σήμερα. Ακολούθησε η Ισπανία.

Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να εντάξουμε άλλο ένα εμβόλιο, το Janssen, έτσι ώστε να το χορηγήσουμε σε όλους τους πολίτες της χώρας, δήλωσε η Καρολίνα Νταρίας, η Υπουργός Υγείας Ισπανίας.

Μεταξύ των χωρών που θα αρχίσουν άμεσα την χρήση του μονοδοσικού εμβολίου είναι η Δανία η οποία την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε την οριστική παύση της χρήσης του εμβολίου της Astrazeneca αλλά και η Γαλλία η οποία θα ξεκινήσει τους εμβολιασμούς την ερχόμενη εβδομάδα.

«Δεν υπάρχει λόγος να μην γίνει το εμβόλιο»

Δεν υπάρχει επιστημονικός λόγος να μην γίνει το εμβόλιο του J&J. Οι παρενέργειες είναι γνωστές και απειροελάχιστες και είναι ίδιες με αυτές του AstraZeneca, είπε στο Live News o Γιώργος Χρούσος, Καθηγητής Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και Μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών.

Συνεπώς, όπως συμπεριφέρεται κανείς στο εμβόλιο της AstraZeneca θα συμπεριφέρεται και στο J&J, εξήγησε.

Σύμφωνα με εκτίμηση του ίδιου είναι ένα σχετικά ακίνδυνο εμβόλιο και θα μπορούν να τον κάνουν όλοι.

Πηγή: megatv.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ