Συγκέντρωση εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου

Από τα πρωτοβάθμια σωματεία κηρύσσονται τρίωρες στάσεις εργασίας.

Στις 2.30μμ την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου πρωτοβάθμια σωματεία και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, καλούν σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας.

Όπως επισημαίνει η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων: «Γνωρίζουμε όλοι ότι είμαστε ακόμα σε αναμονή της έκδοσης των πρακτικών εκδίκασης της προσφυγής μας στο ΣτΕ για την έξωση της Τέχνης από το Λύκειο. Ωστόσο έχουν περάσει πέντε μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα σχολεία όλων των βαθμίδων λειτουργούν με χιλιάδες κενά και ελλείψεις σε προσωπικό όλων των κλάδων.

Η εικόνα που έχει διαμορφωθεί είναι τραγική: σχολεία στα οποία το ολοήμερο πρόγραμμα υπολειτουργεί ή δεν λειτουργεί καθόλου, εκπαιδευτικοί που τρέχουν να καλύψουν κενά με αδήλωτες, απλήρωτες υπερωρίες, Τ.Ε. που δε λειτούργησαν ποτέ, εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης που μοιράζονται σε περισσότερα από 1 παιδιά και σχολεία, ελλιπές προσωπικό ΕΕΠ και ΕΒΠ, ελλείψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων ή κάλυψη κενών ειδικοτήτων από δασκάλους/ες ή/ και από ώρες όσων ειδικοτήτων υπάρχουν διαθέσιμες! Απαξίωση δεκάδων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, συνεχιζόμενη υποβάθμιση όλων εκείνων των πτυχών της εκπαίδευσης που δε συνδέονται με τη στείρα γνώση ή με τις «δεξιότητες του 21ου αιώνα». Παιδιά που στερούνται το παιχνίδι, το θέατρο, τα εικαστικά, τη μουσική, το σχέδιο, την ελεύθερη και δημιουργική έκφραση και επικοινωνία».

Ακολούθως αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση: «Για όλα αυτά σας καλούμε στην κινητοποίηση που οργανώνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022 ώρα 14:30.
Από τα πρωτοβάθμια σωματεία κηρύσσονται τρίωρες στάσεις εργασίας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής μας.
Απαίτηση όλων των εκπαιδευτικών είναι:

-Να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία με προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.
-Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το αντικείμενο του.
-Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στο Δημόσιο σχολείο.
-Κατάργηση του ν.4589 που αφορά στο προσοντολόγιο.
-Κατάργηση των θεσμών του ωρομίσθιου/μειωμένου ωραρίου και των τρίμηνων συμβάσεων.
-Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που έχουν εργαστεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αποκλειστικά με το Πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία.
-Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για να καλυφθούν όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες.
-Νέες θέσεις εργασίας με μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, μείωση του ορίου  συνταξιοδότησης κλπ
-Επαναφορά του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής στην Ε᾽ και ΣΤ᾽ Δημοτικού.
-Επαναφορά των μαθημάτων Καλλιτεχνικής Παιδείας, του Ελεύθερου και του Γραμμικού Σχεδίου και των Κοινωνικών Επιστημών στο Λύκειο.
-Απόδοση και σύσταση όλων των πραγματικών οργανικών κενών.
-Μόνιμους διορισμούς ώστε να καλυφθούν όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες».

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ