Συγκλονίζει ο πρόεδρος της Μεταμόρφωσης Καρδίτσας – «Ίσως θα πρέπει να φύγουμε από το χωριό μας»

Newsroom
Newsroom

«Δεν μπορεί να υπάρξει εισόδημα»

Με πολλές περιοχές στη Θεσσαλία να παραμένουν ακόμη κάτω από το νερό και δεκάδες ανθρώπους εγκλωβισμένους, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται για το πως θα είναι το μέλλον τους.

«Στη Μεταμόρφωση το νερό έφτανε πάνω από τις στέγες, έως 7 μέτρα. Έφτανες στον στύλο να αλλάξεις λάμπα για να καταλάβετε», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος της Μεταμόρφωσης Καρδίτσας, Πέτρος Κοντογιάννης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες έχουν καταστραφεί, ενώ θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι η γη να γίνει ξανά έφορη.

«Δεν μπορεί να υπάρξει εισόδημα».

Μετά τον «Ιανό», έγιναν εργασίες για αντιπλημμυρικά έργα στο χωριό «για να αντέχαμε έναν ‘Ιανό’, γύρω στα 300 κυβικά το στρέμμα. Για περισσότερο δε θα μπορούσαμε».

Όπως λέει ο κ. Κοντογιάννης, το 1994 το χωριό είχε ξαναπλημμυρίσει και οι καταστροφές ήταν παρόμοιου μεγέθους, ενώ παραμένει άγνωστο το πότε θα υποχωρήσουν τα νερά.

«Πολλοί κάτοικοι δεν ξέρουν αν θέλουν να ξαναγυρίσουν στο χωριό. Ίσως το χωριό πρέπει να μεταφερθεί από εκεί, έχουμε κλιματική αλλαγή και ίσως σε 1 – 2 χρόνια έχουμε τέτοια φαινόμενα και θα έχουμε πάλι τα ίδια αποτελέσματα. Θα πρέπει ίσως να φύγουμε από το χωριό. Οι άνθρωποι είναι εξαντλημένοι ψυχολογικά. Είναι καλύτερα να μην ξαναείμαστε στο χωριό δυστυχώς, τουλάχιστον κάποιους μήνες, είναι δύσκολη η κατάσταση, το έχουμε ξαναζήσει και δεν πρέπει να το ζήσουμε και τρίτη φορά».

 

 

 

φωτογραφία ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ