Συνάντηση Γ. Καραγιάννη με στελέχη της Αττικής Οδού για τις αποζημιώσεις

Συνάντηση Γ. Καραγιάννη με στελέχη της Αττικής Οδού για τις αποζημιώσεις

Πώς θα δοθούν τα 2.000 ευρώ

Άμεσα θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις των 2.000 ευρώ στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, διαβεβαιώνει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Μετά και τη χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που έκανε λόγο για “σαφέστατες ευθύνες στον παραχωρησιούχο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε αυτή, την τελευταία χιονοθύελλα”, σήμερα επίκειται συνάντηση του υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη με επικεφαλής της Εταιρείας Αττικές Διαδρομές που διαχειρίζεται την Αττική Οδό.

Συνάντηση Γ. Καραγιάννη με στελέχη της Αττικής Οδού για τις αποζημιώσεις

Αντικείμενο της συνάντησης του υφυπουργού υποδομών θα είναι οι τεχνικές λεπτομέρειες για την καταβολή των 2.000 ευρώ καθώς έχουν προκύψει αρκετά ζητήματα για το αν η αποζημίωση αφορά το όχημα και όχι τους επιβάτες, τι θα γίνει με τους επιβάτες ταξί ή εγκλωβισμένους υπαλλήλους εταιρειών.

Στη χθεσινή δήλωσή του ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “ιδιωτικοί φορείς οι οποίοι διαχειρίζονται, όχι με ευκαταφρόνητο κέρδος, κρίσιμες υποδομές, έχουν υποχρεώσεις. Με πρώτη, να μπορούν να κρατούν το δρόμο ευθύνης τους ανοιχτό. Αυτό έγινε στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας. Δυστυχώς, όμως, δεν έγινε στην Αττική Οδό”

Η καταβολή αποζημίωσης στους εγκλωβισμένους της Αττικής οδού (4.500 πολίτες και 2.500 οχήματα) θα γίνει μετά την ενεργοποίηση για πρώτη φορά του σχετικού νόμου 4663/2020, “ανεξάρτητα από τις όποιες ιδιωτικές απαιτήσεις μπορεί να εγερθούν ή από τις ενέργειες που θα ακολουθήσει το Δημόσιο στο θέμα αυτό”, σύμφωνα με όσα διευκρίνισε στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός.

Επιπρόσθετα, ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής είχε δηλώσει ότι τα 2.000 ευρώ θα δοθούν άμεσα σε όσους ταλαιπωρήθηκαν στην Αττική Οδό, ενώ όσοι από αυτούς το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν μεγαλύτερη αποζημίωση.

Η ανακοίνωση της Αττικής Οδού

Να σημειωθεί ότι μετά από παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη η διαχειρίστρια εταιρεία του αυτοκινητόδρομου είχε εκδώσει την σχετική ανακοίνωση:

“Η Αττική Οδός ενημερώνει ότι σε συνέχεια της πρωτόγνωρης και έντονης χιονοκαταιγίδας που σημειώθηκε χθες (Δευτέρα, 24/1) στην Αττική και με αίσθημα έμπρακτης συμπαράστασης απέναντι στους οδηγούς και συνεπιβάτες τους που δοκιμάστηκαν στους οδικούς άξονες της Αττικής Οδού, πρόκειται να διαθέσει παροχή ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα, γνωστοποιεί η εταιρεία. Οι τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο, εφόσον ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των οχημάτων από τις αρμόδιες αρχές… Μετά και τον απεγκλωβισμό του τελευταίου οδηγού η εταιρεία θα τοποθετηθεί για τα γεγονότα και τις ευθύνες που αναλογούν στον κάθε εμπλεκόμενο φορέα, καταλήγει.

 

Πηγή: Ertnews

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ