Συνεδριάζει η Επιτροπή των Ειδικών - Ώρα αποφάσεων για Μύκονο

Πάντως, δέσμευση της κυβέρνησης είναι πως τη Δευτέρα, εάν δεν επιδεινωθεί η κατάσταση, θα αρθούν τα μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω της τοπικής έξαρσης.

Για την κατάσταση στη Μύκονο και το πότε θα γίνει η άρση μέτρων, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές θα συζητήσει σήμερα μεταξύ άλλων η Επιτροπή Ειδικών του υπουργείου Υγείας. 

Η Επιτροπή θα αξιολογήσει την επίδραση των περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο.

Πάντως, δέσμευση της κυβέρνησης είναι πως τη Δευτέρα, εάν δεν επιδεινωθεί η κατάσταση, θα αρθούν τα μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω της τοπικής έξαρσης.

Για το ζήτημα αυτό είχε τοποθετηθεί την Τρίτη και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης:

«Η ανακοίνωση που κάναμε το περασμένο Σάββατο και η ΚΥΑ, την οποία και εγώ έχω συνυπογράψει, είχε δέκα ημέρες ισχύ. Η λήξη του δεκαημέρου είναι η Δευτέρα (26/07). Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στην απόφαση. Είπαμε ότι για δέκα ημέρες απαγορεύουμε στη Μύκονο τη μουσική και βάλαμε το ωράριο (01:00-06:00) ώστε να μπει ένα φρένο σε αυτό που συνέβαινε στο νησί. Το φρένο μπήκε, πιστεύω ότι το μήνυμα δόθηκε, δέκα ημέρες είπαμε ότι θα κρατήσει, δέκα ημέρες κρατάει».

Ακόμη, επί τάπητος αναμένεται να τεθεί η επέκταση των υποχρεωτικών τεστ για τους εργαζόμενους στους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού.

Θα συζητηθεί επίσης το ζήτημα της επέκτασης υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού πέρα από τους κλάδους για τους οποίους ισχύει σήμερα, δηλαδή τους εργαζομένους σε δομές Υγείας και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες, χωρίς, ωστόσο, να είναι βέβαιο ότι θα παρθεί και κάποια απόφαση επ' αυτού.

Οι περιοχές οι οποίες προβληματίζουν τους ειδικούς είναι αρκετές.

Σε κάθε περίπτωση, όλες οι ανακοινώσεις σχετικά με όσα συζητηθούν στην επιτροπή, αναμένεται -εκτός απροόπτου- να γίνουν στην καθιερωμένη ενημέρωση το απόγευμα της Πέμπτης από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, την καθηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος της Επιτροπής κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου, τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Δείκτης Θετικότητας: Ποιες περιοχές εμφανίζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που ανακοίνωσε χτες ο ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 12 Ιουλίου 2021 - 18 Ιουλίου 2021 το ποσοστό θετικότητας ήταν 3.41% σε σύνολο 512.794 εργαστηριακών ελέγχων και 0.81% σε σύνολο 1.008.857 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.26%.

Οι περιοχές που ξεπέρασαν κατά πολύ αυτό το ποσοστό, είναι κυρίως οι περιοχές που είχαν έντονο επιδημιολογικό φορτίο τις προηγούμενες ημέρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πίνακα που δόθηκε στη δημοσιότητα, το ποσοστό θετικότητας βρίσκεται στα ύψη στο Ρέθυμνο, όπου αγγίζει το 4,85%, ενώ ακολουθούν η Πάρος με 4,31%, η Μύκονος με 4,06%, η Καρδίτσα με 2,51%, η Μήλος με 2,47% και η Σαντορίνη με 2,23%.

Την ίδια στιγμή δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την εισαγωγή νέων ασθενών, εξιτηρίων και θανάτων από τις 12 έως τις 18 Ιουλίου. Οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 820, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 494. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1.66.

 

Πηγή: CNN Greece

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ