Σύνοδος Κορυφής: Ενάντια σε κάθε σενάριο άτακτου Brexit η Αθήνα
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να τοποθετηθεί υπέρ μίας ευέλικτης παράτασης η οποία θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία για τη συντεταγμένη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου
Το αίτημα του Ηνωμένου Βασιλείου για παράταση θα εξετάσουν οι ηγέτες των κρατών – μελών της ΕΕ στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να τοποθετηθεί υπέρ μίας ευέλικτης παράτασης η οποία θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία για τη συντεταγμένη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου.
Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές η Ελλάδα αντιτίθεται σε κάθε σενάριο άτακτης εξόδου, ενώ ανέφεραν ότι την ίδια στιγμή πρέπει να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της ΕΕ στο ενδιάμεσο διάστημα και να συζητηθούν τα μεγάλα ζητήματα της ΕΕ χωρίς να παρακωλύονται από συνεχείς Συνοδούς για το Brexit.
- «Παρέμβαση» του Ρουβίκωνα στο ΥΠΕΞ
- Παράταση για την παραχώρηση χρήσης αγροτικών ακινήτων σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή άνεργους
- Απετράπη η αύξηση των αμερικάνικων δασμών στη Φέτα