ΣΥΡΙΖΑ για επιστολή Τσακαλώτου: Ανοίγει δρόμος και για νέες παρεμβάσεις

«ΝΔ και ΜΜΕ προσπάθησαν να στήσουν επικοινωνιακό πυροτέχνημα με την επιστολή Τσακαλώτου»

Παράθυρο για νέο πακέτο παροχών στο μέλλον αφήνει η κυβέρνηση  στον απόηχο των δηλώσεων Φλαμπουράρη για 13η σύνταξη και ανάλογες παρεμβάσεις. 

«Με την επιστολή Τσακαλώτου ανοίγει με σαφήνεια ο δρόμος για ανάλογες μελλοντικές παρεμβάσεις και πολιτικές» επιμένει με ανακοίνωσή του το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η δημοσιοποίηση, από τον υπουργό Οικονομικών, της επιστολής του με τις αναγκαίες απαντήσεις και διευκρινίσεις αφαιρεί και το τελευταίο επιχείρημα της ΝΔ και των ΜΜΕ που τη στηρίζουν στο επικοινωνιακό πυροτέχνημα που προσπάθησαν να στήσουν», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι σαφές ότι όχι μόνο νέες δεσμεύσεις, και άλλα καταστροφολογικά σενάρια δεν επιβεβαιώνονται, αλλά ανοίγει με σαφήνεια ο δρόμος για ανάλογες μελλοντικές παρεμβάσεις και πολιτικές, οι οποίες φυσικά ενοχλούν τις νεοφιλελεύθερες λογικές της λιτότητας που εξυμνεί η ΝΔ» τονίζει η Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με το κυβερνών κόμμα, «τα ερωτήματα είναι απλά και πρέπει κάποτε η ΝΔ να μάθει από τα συνεχή λάθη της και τις αντιφάσεις και να απαντήσει:

1. Με ποια λογική καταψήφισε την παροχή στο 60,32% των συνταξιούχων για το 2016, ενώ υπερψήφισε την αναστολή αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ σε νησιά (την οποία αύξηση, βέβαια, είχε υπερψηφίσει στο Ν.4336/15);

2. Τώρα, πλέον, που ενεργοποιούνται τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, θα αναγνωρίσει τις γκάφες και τα λάθη ή θα επιμείνει σε θέσεις που έχουν εγκαταλείψει ακόμη και οι πιο ακραίοι κύκλοι των δανειστών;

Για ανευθυνότητα, διγλωσσία και τυχοδιωκτισμό κατηγορεί πάντως η ΝΔ την κυβέρνηση, και επαναλαμβάνει το αίτημα για εκλογές. 

Υπενθυμίζεται ότι στην επίμαχη επιστολή ο υπουργός ξεκαθαρίζει ότι:

- Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο ίδιος έχουν καταστήσει σαφές δημόσια, και θα συνεχίσουν να το κάνουν, ότι (το επίδομα στους συνταξιούχους) αποτελεί εφάπαξ πληρωμή και δεν υπάρχει πρόθεση να είναι μόνιμη (13η σύνταξη)

- Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να λάβουν αντισταθμιστικά μέτρα στο πεδίο των δαπανών για τις συντάξεις εάν χρειαστεί

- Αναγνωρίζει ότι μέτρα με δημοσιονομικές επιπτώσεις πρέπει να συζητούνται και να συμφωνούνται 

- Οι ελληνικές αρχές αναγνωρίζουν πλήρως ότι τα ανακοινωθέντα του Eurogroup στις 25 Μαΐου και στις 5 Δεκεμβρίου βασίζονται στη διαρκή αφοσίωση στις δεσμεύσεις του Μνημονίου. 

- Τονίζει την απόλυτη δέσμευση της κυβέρνησης «να παραμείνουμε συμμορφωμένοι με τις υποχρεώσεις μας».

Πηγή:skai.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση