Τα πρώτα χιόνια στις Κυκλάδες!

Newsroom
Newsroom

Μπορεί να έχουμε συνδυάσει στο μυαλό τις Κυκλάδες με καλοκαίρια, βουτιές και διακοπές, όμως η χειμερινή τους όψη είναι εξίσου γοητευτική!

Τσουχτερό κρύο, ισχυροί άνεμοι και ενίοτε αραιές χιονοπτώσεις για κάποια από τα νησιά των Κυκλάδων μας, ειδικά αυτά που είναι «ψηλότερα». Μπορεί να έχουμε συνδυάσει στο μυαλό τις Κυκλάδες με καλοκαίρια, βουτιές και διακοπές, όμως η χειμερινή τους όψη είναι εξίσου γοητευτική!

Χιόνια στην ορεινή Νάξο

Όταν πέφτει χιόνι στη Νάξο, πρώτα «επισκέπτεται» τα ορεινά χωριά της Αξάς. Μαζί με το κρύο και τους ισχυρούς ανέμους, αραιές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα πεδινά του νησιού.

Κλειστά παρέμειναν χθες,  τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο νησί, ενώ σήμερα κλειστές θα παραμείνουν μόνο, οι σχολικές μονάδες των ορεινών χωριών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

“Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της χιονόπτωσης στην ορεινή Νάξο, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία μόνο των σχολείων Δανακού, Απειράνθου, Κορώνου, Σκαδού, Κορωνίδας και Απόλλωνα.

Τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.”

Ωστόσο, γονείς από τη Νάξο – και από τη Χώρα και άλλα χωριά – κατά την επικοινωνία τους μαζί μας, σημείωσαν χαρακτηριστικά ότι «με τόσο κρύο δεν θα στείλουν τα παιδιά ούτε σήμερα στο σχολείο».

Χιόνι στην Τήνο 

Χιονάκι έπεσε όμως χθες Δευτέρα και στο νησί της Τήνου! 

χιόνι Τήνος Κυκλάδες νησί

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Έπαρχος Τήνου, Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου, αναφέρει: 

“Τα πρώτα χιόνια φάνηκαν στην Τήνο. Είμαστε σε ετοιμότητα.

Συνιστούμε αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων. Ιδιαίτερη προσοχή στη διαδρομή Κάμπου Ταραμπάδου Αγίας Μαρίνας.

Σύμφωνα με το πρόσφατο δελτίο τύπου από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν, παρακαλούμε να αποφεύγετε τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες, όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων παγετού.”

Άνδρος: Το “έστρωσε” στα ψηλά

Συνηθισμένη η Άνδρος στο χιόνι, που είναι από τα πρώτα νησιά που το υποδέχεται στις Κυκλάδες μας. Βουρκωτή, το έχει ήδη στρώσει. Και στο νησί της Ανδρου μας, σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, τα σχολεία είναι κλειστά, με απόφαση Δημάρχου.

Από τους κύριους οδικούς άξονες αυξημένη προσοχή χρειάζεται στην οδό Αποικίων, Βουρκωτής, Άρνης, διότι έχει στρωθεί με λεπτό στρώμα χιονιού και ο παγετός είναι ιδιαίτερα έντονος.

χιόνι Τήνος Κυκλάδες νησί Άνδρος

Πηγή: cycladeslive.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ