ΕΛΛAΔΑ

Τέλος οι ουρές στον ΕΟΠΥΥ - Τα φάρμακα υψηλού κόστους στα ιδιωτικά φαρμακεία

Η νέα ΚΥΑ υπόσχεται να απαλλάξει χιλιάδες ασθενείς από την πολύωρη ταλαιπωρία και τις ουρές

ΕΟΠΥΥ
Photo Credits: @INTIME

Με στόχο τη μείωση της ταλαιπωρίας των ασθενών που περίμεναν για ώρες στις ουρές του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να πάρουν το φάρμακό τους, εντός των ημερών υπογράφεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα διευκολύνει τη χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους και από ιδιωτικά φαρμακεία.

«Προλάβαμε φαρμακοποιούς, κάναμε τη διανομή κατ οίκον και ο κύκλος κλείνει με την διανομή των Φ.Υ.Κ μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων. Όλη αυτή η αλυσίδα θα οδηγήσει σε μία πολύ καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και σε μία πολύ μικρότερη ταλαιπωρία του κόσμου που για πολλά χρόνια ταλαιπωρείται σε αυτές τις μεγάλες ουρές» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Τα φαρμακεία μέσω του δικτύου θα διακινήσουν 65.000 συνταγές το μήνα σε σύνολο 160.000 φαρμάκων υψηλού κόστους συνταγών που διακινούνται» σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς.

Δικαιούχοι είναι περισσότεροι από 16.000 ασθενείς που έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα της κατ οίκον παράδοσης φαρμάκων υψηλού κόστους από τον ΕΟΠΥΥ.

Πηγή:ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση