Τέμπη - Απολογία συμβασιούχου σταθμάρχη: "Δεν είχα τον πρώτο ρόλο στη διακίνηση των αμαξοστοιχιών"

Newsroom
Newsroom

Τι μέτρησε για να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο συμβασιούχος σταθμάρχης.

Αρκετά και σημαντικά στοιχεία για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, έδωσε μέσω απολογητικού υπομνήματος ο συμβασιούχος σταθμάρχης.

Ο 33χρονος, ο οποίος είχε βάρδια τη μοιραία εκείνη νύχτα, είχε λάβει πιστοποίηση τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ τον Φεβρουάριο έπιασε δουλειά στο σταθμαρχείο Λάρισας.

«Η ψυχολογία μου δεν είναι καλή. Είμαι συντετριμμένος από το δυστύχημα. Λυπάμαι που τόσοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Έχω ένα βάρος. Νιώθω όμως ανακουφισμένος με την απόφαση των δικαστικών αρχών. Ήμουν ενισχυτικός. Δεν είχα τον πρώτο ρόλο στη διακίνηση των αμαξοστοιχιών», ανέφερε στο υπόμνημά του.

Είπε ότι αμειβόταν με μπλοκάκι και στις 28 Φεβρουαρίου σχόλασε λίγο μετά τις 22:00, αφού είχε συμπληρώσει το οκτάωρο της βάρδιάς του.

«Η εργασία που παρείχα στον ΟΣΕ ήταν 40 ωρών εβδομαδιαίως, 5 ημερών εβδομαδιαίως, 8 ωρών ημερησίως. Αν και περιγραφόταν ως σύμβαση ανεξάρτητων υπηρεσιών, επρόκειται για σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, αφού τελούσα υπό τις οδηγίες προϊσταμένων. Ένας μόνιμος επικεφαλής σταθμάρχης, ο αρχαιότερος, παραδίδει τη βάρδια και ένας μόνιμος παραλαμβάνει. Ο ενισχυτικός δεν υπογράφει, δεν παραδίδει» τόνισε, σύμφωνα με όσα μετέφερε ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι ο συμβασιούχος σταθμάρχης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι η εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές το μήνα και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ