Τέθηκαν σε ισχύ οι νέοι περιορισμοί: Πώς θα ψωνίζουμε στα σούπερ μάρκετ

Δημοσιεύτηκε τις πρώτες πρωινές ώρες το σχετικό ΦΕΚ - Σε ποια άλλα καταστήματα ισχύουν οι περιορισμοί - Τι προβλέπεται για τα κομμωτήρια

Επανήλθε  το μέτρο περιορισμού των πελατών που μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στα καταστήματα τροφίμων, λόγω της ραγδαίας επιβάρυνσης του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα και τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης κοινή υπουργική απόφαση που τέθηκε σε εφαρμογή από σήμερα 13 Νοεμβρίου 2021 στις 06:00 το πρωί και παραμένει σε ισχύ έως την 22η Νοεμβρίου 2021 στις 06:00. Βάσει της ΚΥΑ αυτής προβλέπεται η τήρηση αποστάσεων και παρουσίας ενός ατόμου ανά 9 τ.μ. στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνους, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβες...), στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Για το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια κ.λπ. συνεχίζει να ισχύει ότι οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο κατάστημα πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης, ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για τον νέο κορωνοϊό (PCR ή rapid test). Οι ανήλικοι ηλικίας 4 ως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test). Ειδικά για τις υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ, ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών, προβλέπεται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος από πλεξιγκλάς.

Επιπλέον, από τα σούπερ μάρκετ, το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια απαγορεύεται η πώληση προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση σε μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή-κουρέα. Η πώληση των προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.

Φωτογραφία από Imants Kaziļuns via unsplash.com

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ από αύριο Σάββατο φέρνει η έξαρση κρουσμάτων

Κορωνοϊός: 6.862 νέα κρούσματα, 55 θάνατοι και 508 διασωληνωμένοι

206 τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Κρήτη

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ