Θεοδωρικάκος: Είμαστε με τον αστυνομικό του καθήκοντος, όχι με τους επίορκους

Θεοδωρικάκος: Είμαστε με τον αστυνομικό του καθήκοντος, όχι με τους επίορκους

«Δεν πρόκειται να υπάρξει επιείκεια απέναντι σε όποιον παραβαίνει τον όρκο του» τόνισε μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την εγκληματική οργάνωση στην οποία συμμετείχαν επίορκοι αστυνομικοί

Να φτάσει η έρευνα μέχρι τέλους και όλοι οι εμπλεκόμενοι να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, ζήτησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, για το κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων.

Στην σχετική του δήλωση για την υπόθεση μάλιστα, τόνισε πως δεν θα υπάρξει καμία επιείκεια προς όποιον παραβαίνει τον όρκο του.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός δήλωσε:

«Ύστερα από πολύμηνη έρευνα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων με ενημέρωσε για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με τη συμμετοχή δυστυχώς επίορκων αστυνομικών.

Από την πρώτη στιγμή που ο Πρωθυπουργός μου εμπιστεύτηκε αυτό το κρίσιμο Υπουργείο ζήτησα διαφάνεια και πάταξη της διαφθοράς.

Η Αστυνομία για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας πρέπει πρώτα εκείνη να τηρεί τους νόμους. Οι πολίτες ζητούν ασφάλεια. Θέλουν κοντά τους τον αστυνομικό, να τους προστατεύει και όχι να παρανομεί.

Δεν πρόκειται να υπάρξει επιείκεια απέναντι σε όποιον παραβαίνει τον όρκο του. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους αστυνομικούς του καθήκοντος, που εργάζονται σκληρά και συνειδητά για την ασφάλεια των πολιτών και της πατρίδας μας. Και αυτοί είναι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών.

Είμαστε απέναντι σε αστυνομικούς, που αποδεικνύονται επίορκοι. Ζήτησα από τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, η έρευνα να πάει μέχρι τέλους και όλοι οι εμπλεκόμενοι να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Μόνο έτσι, θα νιώσουν οι πολίτες ότι η ΕΛ.ΑΣ. λειτουργεί με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα ενάντια στο έγκλημα όπου και αν βρίσκεται αυτό, για το καλό των πολιτών και της Δημοκρατίας μας».

 

Φωτογραφία από Εurokinissi

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ