Θεοδωρικάκος για πανεπιστημιακή αστυνομία: Αναλαμβάνει καθήκοντα σε 4 μήνες

«Πέντε φόρες τους τελευταίους δυόμισι μήνες η αστυνομία μπήκε στα πανεπιστήμια για να γκρεμίσει παράγκες», σημείωσε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη.

Σε τέσσερις μήνες θα αναλάβει καθήκοντα η Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ), δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως σημείωσε ο υπουργός στον ΣΚΑΪ, τα μέλη της ΟΠΠΙ αναμένεται την Κυριακή να παρουσιαστούν στην Κομοτηνή και τη Δευτέρα ξεκινά η τετράμηνη εκπαίδευσή τους.

Η νέα μονάδα θα ενταχθεί στα πανεπιστήμια, τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, βάσει του σχεδίου που έχουν καταρτίσει οι πρυτάνεις που ζητούν την ύπαρξη της ΟΠΠΙ. Σημείωσε δε ότι δεν θα αναλάβουν καθήκοντα σε πανεπιστημιακά ιδρύματα που δε χρειάζεται.

«Η ελληνική αστυνομία έχει τη δυνατότητα να παρέμβει. Πέντε φόρες τους τελευταίους δυόμιση μήνες η αστυνομία μπήκε στα πανεπιστήμια για να γκρεμίσει παράγκες» σημείωσε ο υπουργός.

«Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θέλει τα πανεπιστήμια να λειτουργούν και τα παιδιά να είναι απολύτως ασφαλή. Χρειαζόμαστε τάξη και ασφάλεια στη χώρα και αυτό περνάει μέσα από την προστασία των πολιτών» δήλωσε και πρόσθεσε πως: «Μπήκε τέλος στην ανομία».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ