Θεοχάρης: Μπορεί να φτάσει και το 50% η πτώση στον τουρισμό
«Οι απώλειες δεν μπορούν να υποκατασταθούν από τον εσωτερικό τουρισμό»
Πτώση που μπορεί να φτάσει ακόμα και το 50% αναμένεται να παρουσιάσει ο τουρισμός λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σημειώσει ότι είναι δεδομένο ότι οι απώλειες θα ξεπεράσουν το 35%, ενώ δεν αποκλείεται να φτάσουν το 50%.
Μάλιστα, ο κ. Θεοχάρης εξήγησε ότι «οι απώλειες δεν μπορούν να υποκατασταθούν από τον εσωτερικό τουρισμό», καθώς η αναλογία με τον εξωτερικό είναι 90/10.
Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει πλάνο για άμεση επανεκκίνηση του τουριστικού κλάδου, ζητώντας από τον κόσμο να μείνει σπίτι, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα καθυστερήσει η άρση των μέτρων και το ξεκίνημα της επόμενης ημέρας.
- Αυτοκτόνησε 54χρονη μητέρα δύο παιδιών
- Κρούσματα κορωνοϊού: Στους 98 οι νεκροί - Δύο άνδρες πέθαναν στο ΝΙΜΤΣ
- Πατριάρχης Θεόδωρος: «Το Φως της Αναστάσεως θα διώξει από την ατμόσφαιρα όλους τους ιούς, για να έλθει ο Υιός και Λόγος του Θεού»