Θεσσαλία: Χάθηκαν 109.000 μελισσοσμήνη - Συνάντηση Αυγενάκη με μελισσοκόμους

Newsroom
Newsroom

"Θα εξαντλήσω κάθε περιθώριο για να στηρίξω τον κλάδο σας" ανέφερε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Στη σύσταση Επιτροπής από εκπροσώπους των Συλλόγων Μελισσοκόμων των νομών της Θεσσαλίας, συμφώνησαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης και ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Λάρισας, που συναντήθηκαν στα γραφεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σκοπός της Επιτροπής Μελισσοκόμων της Θεσσαλίας που θα συσταθεί θα είναι η άμεση συνεργασία και συνεχής επαφή με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και τις υπηρεσίες του Υπουργείου, χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων οι οποίοι στερούνται άμεσης γνώσης των προβλημάτων της Θεσσαλίας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν το ταχύτερο τα προβλήματα που δημιούργησαν τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα και να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις.

Θεσσαλία: Χάθηκαν 109.000 μελισσοσμήνη – Επιτροπή με την συμμετοχή και των μελισσοκόμων συστήνει το Υπ.Α.Α.Τ

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προτεραιότητα στην καταβολή αποζημιώσεων έχουν οι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ. «Πρόθεσή μου είναι», είπε ο υπουργός, «να εξαντλήσω κάθε περιθώριο για τη στήριξη της μελισσοκομίας» και ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις για την αναπλήρωση του ζωικού κεφαλαίου τους από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές. Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει διαρκής συνεργασία φορέων και μελισσοκόμων, ώστε με την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας, να επιτευχθεί ένταξη του συνόλου της μελισσοκομικής δραστηριότητος τους στο πλαίσιο ασφαλίσεων με στόχο να υπάρχει ταύτιση σε ψηφιακό αρχείο των στοιχείων των μελισσοκομικών βιβλιαρίων και των δηλώσεων εκτροφής μελισσοσμηνών και κυψελών στον ΕΛΓΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στη Θεσσαλία έχουν δηλωθεί στον ΕΛΓΑ απώλειες σε 109.000 μελισσοσμήνη.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστού, του Γενικού Γραμματέα, Γιώργου Στρατάκου, του βουλευτή, Χρήστου Καπετάνου, του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Παναγιώτη Χατζηνικολάου και του Αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς τομέα, Απόστολου Μπίλλη.

Εκ μέρους του Συλλόγου Μελισσοκόμων Λάρισας παρέστησαν ο Πρόεδρος, Πέτρος Σαρούδης, ο ΓΓ, Ιωάννης Σένκο, ο Ταμίας, Πέτρος Πανταζής και το μέλος, Γιώργος Σφήκας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ