Θεσσαλονίκη: Γέμισε η κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου σε μία εφημερία

Θεσσαλονίκη: Γέμισε η κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου σε μία εφημερία
Newsroom
Newsroom

Σε μια μόλις εφημερία

Μέσα σε μία εφημερία, αυτήν της Δευτέρας 4 προς Τρίτη 5 Ιουλίου, γέμισε μία κλινική για ασθενείς με κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, γεγονός που καταδεικνύει ότι η πορεία του ιού έχει πάρει εμφανώς και πάλι την ανιούσα και το σύστημα υγείας έχει αρχίσει και πάλι να δέχεται μία πρώτη πίεση.

Όπως ανέφερε στο ethnos.gr o πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», Αλέξανδρος Μανωλίτσας, στη χθεσινή εφημερία έγιναν 18 εισαγωγές ασθενών, αριθμός αρκετά μεγάλος σε σύγκριση με το τελευταίο δίμηνο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γεμίσει με ασθενείς η πρώτη κλινική για κορωνοϊό του νοσοκομείου, η οποία είναι δυναμικότητας 27 κλινών. Επίσης, άλλοι δύο ασθενείς με covid-19 νοσηλεύονται στη μονάδα βραχείας νοσηλείας.

Το παρήγορο, κατά τον κ. Μανωλίτσα, είναι ότι μέχρι στιγμής δε νοσηλεύονται βαριά περιστατικά. Και οι 18 εισαχθέντες με κορονοϊό στη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» περιθάλπονται σε απλές κλίνες. Τουλάχιστον προς το παρόν η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δε δέχεται κάποια πίεση.

Να σημειωθεί ακόμα ότι μπορεί να αυξάνονται πάλι τα νούμερα εισαγωγών και νοσηλευομένων με κορονοϊό, ωστόσο, η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη σε σύγκριση με τον περασμένο χειμώνα, διάστημα που κυριαρχούσε η μετάλλαξη Δέλτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τότε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ήταν γεμάτες εννέα κλινικές με ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ τώρα γεμάτη είναι μόνο μία.

«Είχαμε μία δυναμική και δύσκολη εφημερία χθες το βράδυ, αφού συνολικά από το νοσοκομείο μας πέρασαν 920 άτομα με διάφορες παθήσεις. Από αυτούς 43 άτομα χαρακτηρίστηκαν ως ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό και τελικά έγιναν 18 εισαγωγές. Ευτυχώς, παρουσίαζαν ήπια συμπτώματα και κρίθηκε σκόπιμο να νοσηλευτούν σε απλές κλίνες. Το αποτέλεσμα ήταν να γεμίσουν και τα 27 κρεβάτια της πρώτης κλινικής που έχουμε διαθέσει για ασθενείς με κορωνοϊό. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και στην επόμενη εφημερία μας, αυτήν της ερχόμενης Παρασκευής, θεωρώ δεδομένο ότι θα χρειαστεί να ανοίξουμε και δεύτερη κλινική για ασθενείς με κορωνοϊό. Το ευχάριστο είναι ότι δε χρειάστηκε να εισαχθεί κάποιος στη ΜΕΘ, η οποία δε δέχεται μέχρι στιγμής κάποια πίεση. Έχουμε περάσει πολύ πιο δύσκολες στιγμές, όταν είχαμε γεμάτες εννέα κλινικές με ασθενείς με κορωνοϊό. Έντονη πίεση θα αρχίσουμε να δεχόμαστε, αν γεμίσουν πέντε ή έξι κλινικές, ωστόσο, με βάση την πορεία της πανδημίας είναι γεγονός ότι αρχίζουμε να ανησυχούμε», τονίζει στο ethnos.gr o κ. Μανωλίτσας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ