Φωτιά στην περιοχή Δερβένι: Ήχησε το 112

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Ενισχύθηκαν σημαντικά οι δυνάμεις πυρόσβεσης που επιχειρούν στο Δερβένι Θεσσαλονίκης, όπου στις 14.30 εκδηλώθηκε φωτιά σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση.  

Αυτή την ώρα πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

  Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή βρίσκονται 39 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΟΔΕ και 11 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ το έργο τους συνδράμουν εθελοντές. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη. Παράλληλα, υδροφόρες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύουν την επιχείρηση.
  Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
  Καθ' όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) παρακολουθεί την εξέλιξη της πυρκαγιάς σε πραγματικό χρόνο, λαμβάνοντας συνεχή εικόνα από drone που διαθέτει οπτική και θερμική κάμερα.
 

Ήχησε το 112

   Η υπηρεσία επειγουσών ειδοποιήσεων 112 ενεργοποιήθηκε πριν από λίγο για τη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Δερβένι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Με το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας καλούνται οι πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.
 

*φωτογραφία από αρχείο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση