Τη Δευτέρα η συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν

Τη Δευτέρα η συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν
Newsroom
Newsroom

Ελληνοτουρκικά, ενέργεια και ρωσική εισβολή στην ατζέντα

Ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή μετά και την επικύρωση στη Βουλή της αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ και η προώθηση των εθνικών μας θεμάτων σε μία κρίσιμη συγκυρία για τις γεωπολιτικές και ενεργειακές εξελίξεις, θα τεθεί στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ουάσιγκτον.

Η συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, αλλά και η ομιλία του στο Κογκρέσο αποτελούν ορόσημα των επαφών του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να θέσει σε ανώτατο επίπεδο τις ελληνικές θέσεις για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Υπενθυμίζεται ότι ομιλία στο αμερικανικό Κογκρέσο έχουν απευθύνει μέχρι σήμερα είτε ηγέτες χωρών που είναι στρατηγικοί εταίροι των ΗΠΑ, όπως του Ισραήλ, της Αυστραλίας, της Ινδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου είτε εξέχουσες προσωπικότητες, όπως ο Νέλσον Μαντέλα ή ο Λεχ Βαλέσα.

Κρίσιμη συγκυρία

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ γίνεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία και αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών, καθώς και το υψηλό κύρος που απολαμβάνει η χώρα μας ως απόρροια των πολιτικών που έχει αναπτύξει η κυβέρνηση από την έναρξη της θητείας της, δήλωσε, χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Οπως ανέφερε, η επίσκεψη στον Λευκό Οίκο, που είναι η δεύτερη στη μέχρι τώρα θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα έχει εθνικό, γεωπολιτικό, αλλά και ιστορικό στίγμα, για τις σχέσεις των δύο χωρών και τη θέση της Ελλάδας στο σύγχρονο κόσμο.

Υπερπτήσεις

Στην ατζέντα των συνομιλιών με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, θα συζητηθούν διεθνή και περιφερειακά θέματα: Θα τεθεί το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη θέσει το θέμα των τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από το ελληνικό έδαφος και ως ζήτημα που υπονομεύει και θέτει σε κίνδυνο τη συνοχή του ΝΑΤΟ, σε μια εποχή που απαιτείται σταθερότητα.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ